in ,

İsrail Dışişleri Bakanı: “Yeni bir sayfa açıyoruz”

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kudüs’te yaptığı görüşmenin ardından ülkesinin Ankara ile ilişkilerde „yeni bir sayfa“ açtığını söyledi

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kudüs'te yaptığı görüşmenin ardından ülkesinin Ankara ile ilişkilerde "yeni bir sayfa" açtığını söyledi

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kudüs’te yaptığı görüşmenin ardından ülkesinin Ankara ile ilişkilerde “yeni bir sayfa” açtığını söyledi.

Lapid, Mevlüt Çavuşoğlu ile çarşamba günü görüşmesinin ardından birlikte düzenledikleri basın toplantısında şunları söyledi;

“Amaç, işletmeler arası ve insanlar arası ekonomik ve sivil işbirliğini oluşturmak ve genişletmek ve pandemi sırasında ve hatta siyasi gerilim zamanlarında bile iki ülkemizi, bölgesel ve küresel karşılaştırmalı avantajları güçlendirmek.”

Çavuşoğlu ise, “Biz aramızdaki bağların normalleşmesinin bu çatışmanın barışçıl bir şekilde çözüme kavuşturulmasında olumlu bir etkiye sahip olacağına da inanıyoruz. Her zaman olduğu gibi Türkiye olarak bizler her zaman yapıcı bir rol oynadık. Şimdi de Türkiye diyaloga yönelik çabalara katkıda bulunmaya, sorumluluk almaya hazırdır” diyerek Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesinin İsraillilere ve Filistinlilere barış getirmeye yardımcı olacağını söyledi.

İki ülke arası ticaret hacmi 8 milyar dolar

Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere de değinerek geçen yıl Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacminin 8 milyar doları aştığını vurguladı.

“İhracatımızda da bir rekor var, nisan sonu itibarıyla Türkiye’den İsrail’e yapılan 1,8 milyar dolarlık bir ihracat var. Dolayısıyla bizler ticaret hacmini ve ekonomik iş birliğini artırmaya kararlıyız. Bunlar her iki tarafa da fayda sağlayacaktır.”

Gazete Yolculuk

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

TEMA Vakfı Doğal Varlıkların Korunması için Madenciliğe Kapalı Alanların Kanunlarla Belirlenmesini Öneriyor

BODRUM’DA SANAT VE TASARIM SERGİSİ