in ,

Antep ve Bitlis’teki kitap fuarlarına Kürt yayınevleri de katıldı

Kitapseverler, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Antep Kitap Fuarı’nda yoğun bir ilgi gösteriyor. Fuara, 2 tane Kürt yayınevi, Bitlis’te de bu yıl birincisi düzenlenen kitap fuarına Nubihar yayın evi katılım sağladı.

Kitapseverler, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Antep Kitap Fuarı’nda yoğun bir ilgi gösteriyor. Fuara, 2 tane Kürt yayınevi, Bitlis'te de bu yıl birincisi düzenlenen kitap fuarına Nubihar yayın evi katılım sağladı.

Antep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, katılan yazar ve yayınevi bakımından Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliği taşıyan Antep Kitap Fuar, 21 Mayıs’ta kapılarını açtı.

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde yapılan fuar, 29 Mayıs tarihine kadar sürecek.

Fuarda 415 yayın evi 3 milyon kitapla katılacak ve 380 yazarın okuyucularla buluşması bekleniyor.

Antep Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, fuara ilişkin “Fuar bittiği zaman 650 bin kişinin bu fuarı ziyaret etmesini öngörüyoruz” dedi.

Kürt yayınevlerinden ise sadece Sitav Yayınları ve Nûbihar Yayınevi, Antep Kitap Fuarı’na katıldı. Diğer Kürt yayınevlerinin katılmama sebebi ise masraflar ve ekonomik sebepler.

Kitapçı Muhammed Duman “Kürtçe kitaplar da lazım, bizim için lazım, gençler için lazım. Daha çok Kürt yayınevinin katılması gerekiyordu. Diğerlerinin de ilgi göstermesini beklerdik” ifadelerini kullandı.

Kitapçı Funda Kor ise “Aslında uzak olduğu için bu kadar ilgi beklemiyorduk ama belediyenin servisleri sayesinde yoğun bir ilgi oldu” dedi.

Kitapsever Muhammed Oğuzcan ise kitap fiyatlarına dikkat çekti:

“Çok çeşit var, o güzel. Ama kitaplar biraz pahalı, hatta bayağı pahalı. O da fuarla alakalı değil, ekonomiyle alakalı.”

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) öncülüğünde düzenlenen „1. Bitlis Kitap Fuarı“ başladı.

Valilik, Belediye ve Bitlis Eren Üniversitesinin (BEÜ) katkılarıyla başlatılan kitap fuarında, çok sayıda yazar, şair, düşünür ve gazeteci, 25-29 Mayıs’ta vatandaşlarla buluşacak.

Bitlis’te de bu yıl birincisi düzenlenen kitap fuarına Nubihar Yayınevinin katılım sağladığı belirtildi.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

„Der erste Stein ist gesetzt“ – Erfolgreiche Testspiele gegen Polen

IMMENHOF – DAS GROSSE VERSPRECHEN