in ,

Yazar Okan Oruk’dan „Hayatın İncileri“

Hamburg’da yeni bir yazar ve yeni bir yapıt

Yazar Okan Oruk'dan "Hayatın İncileri"

ALMANYALILAR – Hamburg’da edebiyat kervanına yeni bir yazar daha katıldı. Çiçeği burnunda Yazar Okan Oruk „Hayatın İncileri“ adlı eseriyle bu hafta sonu (09.04.22 / Haus der Familie / Bei der Schilleroper 15 / Sternschanze’de) „Edebiyatçılar Grubu“nun gerçekleştireceği etkinlikte okurlarıyla buluşacak.

Edebiyatçılar Grubu’nun ilk etkinliğinden oldukça etkilendiğini belirten Oruk, uzun yıllardır heybesinde biriktirdiklerinin artık kitaplaşma aşamasına gelmesi gerektiğini görerek bu yönde adımını attığını, her şiirin bir de öyküsü olmalı mantığından hareket ederek bu çalışmaya imza attığını ifade etti.

„Hayatın İncileri“ on dört öyküden ve on dört şiirden meydana geliyor. Yazar her şiirin gerçekten de bir öyküsü olduğundan yola çıkarak sıra dışı bir çalışmaya imza atmış. Edebiyatın kalıplarını zorlayan, yenilikçi fikirlere açık olunmasını bekleyen yazar, katı kuralların edebiyatı geliştirmeyip aksine daralttığını, yazarın içinden geldiği gibi yazma özgürlüğüne sahip olması gerektiğini belirtti.

Eserin gerçekten de içindeki öyküler ve şiirlerde olduğu gibi hayatın farklı yanlarından, çeşitliliklerinden örnekler vermesi, adından da anlaşılacağı gibi inciler niteliğinde anlatıları kapsaması, sade anlatı dili ve kelime hazinesinin genişliği dikkat çekiyor.

Göçmen yazarlar kervanı her yıl biraz daha büyürken Hamburg’un edebiyat faaliyetleri konusunda son dönemde dikkat çeken bir önemi söz konusu. Kentteki yazarların bir araya gelerek sadece edebiyatseverlere, okurlara değil, aynı zamanda birbirlerine de bu yönde destek sunmaları sevindirici gelişmelerin de habercisi.

Göçmen yazarlar kervanı her yıl biraz daha büyürken Hamburg’un edebiyat faaliyetleri konusunda son dönemde dikkat çeken bir önemi söz konusu.

Okan Oruk‚un „Hayatın İncileri“ yapıtını merak edenler bu hafta sonu adı geçen etkinlikte kitabı edinebilirler. Aynı zamanda yazarla da tanışıp sohbet etme imkanını bulabilirler.

08.04.2022

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

EU-Kommission vergibt 35.000 Travel-Pässe

BESTE BANK vor Ort