in ,

Semaver Kumpanya Dürrenmatt Oynuyor! Yeni Oyun Herkül ve Augias’ın Ahırı Prömiyer 6 Mayıs

Tiyatro

Yıllar sonra ilk kez bir Dürrenmatt eseri sahneleyecek olan Semaver Kumpanya Yavuz Pekman’ın uyarladığı “Herkül ve Augias’ın Ahırı – Medeniyetin Bokla İmtihanı” ile Mayıs ayında seyirci karşısında

Yiyoruz, sindiriyoruz, boşaltıyoruz, ideolojik bir hayvanız ya… Devir yekten sermaye devri. Düzen, bu düzen. Herkül olsan kaç para?

Yıllar sonra ilk kez bir Dürrenmatt eseri sahneleyecek olan Semaver Kumpanya Yavuz Pekman’ın uyarladığı “Herkül ve Augias’ın Ahırı – Medeniyetin Bokla İmtihanı” ile Mayıs ayında seyirci karşısında.

Semaver Kumpanya 19. yılında Yavuz Pekman’ın uyarladığı Friedrich Dürrenmatt’ın “Herkül ve Auigas’ın Ahırı” eserini Volkan M. Sarıöz rejisiyle oynamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Prömiyer 06 Mayıs Cuma 20:30’da Semaver Kumpanya Çevre Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

Herkül’ün beşinci görevi, Augias’ın sığır ahırlarının hayvan pisliğinden arındırılmasıdır. Elis halkı ülkede hayvan pisliğinin giderek artmasından şikayetçidir ve Başkan Augias’tan soruna bir çözüm bulmasını isterler.

Dürrenmatt’ın dünyasındaki işsiz kahraman Herkül alacaklılarının kuşatması altındadır. Görevi istemeden de olsa kabul etmek zorunda kalır. Ancak Herkül’ün kolayca halledebileceği bu görev Başkan Augias’ın iki yüzlülüğü ve Elis devleti bürokrasisiyle içinden çıkılmaz bir hal alır.

Volkan M. Sarıöz rejisiyle sahnelenecek oyunu kendine özgü kalemiyle Uyarlayan Yavuz Pekman. Oyuncular arasında Ahmet Kaynak, Bülent Çolak, Caner Coşkun, Cansu Saka, Mehmet Konu, Mertcan Ertürk, Muhammed Türkoğlu, Onur Şenol, Sercan Gedik, Uğur Senkeri var.

Müziklerini Fırat İkisivri’nin yaptığı oyunun Koreografisi Büşra Firidin’e ait. Tasarımını Ferhat Kaya’nın yaptığı dekora Işık Tasarımı ile Mustafa Karakoyun hayat veriyor. Oyunun Kostüm Tasarımında Cansu Akdeniz var. Reji Yardımcısı Sibel Altan ve Reji Asistanları Saniye Samra ile Selen Şenay.

Oyunun broşürü için yazdığı yazıda Yavuz Pekman şöyle diyor; “Devir cilalı imaj devri… Ne olduğumuza değil ne sunduğumuza bakılıyor artık… Bir kimlik seçiyoruz kendimize… Hepimiz birer medyayız, reytingimiz kadar mutluyuz, imaj bahane maksat itibar. Devir sürrealizm devri. Devir kestirmeden güç devri. Devir vahşi kapitalizm devri. Devir yekten sermaye devri. Düzen, bu düzen. Herkül olsan kaç para?”

Semaver Kumpanya Websitesi : www.semaverkumpanya.com

Kumpanya olarak biz de Yavuz Pekman’nın söylediği gibi Dürrenmatt’ın sözlerine Semaver Kumpanya imajı katıyoruz.

06 Mayıs Cuma akşamı prömiyeri yapacak olan “Herkül ve Augias’ın Ahırı” 07 Mayıs Cumartesi 20:30, 08 Mayıs Pazar 15:30’da 25 Mayıs Çarşamba 20:30’da Semaver Kumpanya Çevre Tiyatrosu’nda olacak. Oyunumuzun biletlerini Çevre Tiyatrosu’nda bulunan Semaver Kumpanya gişesinden veya Biletix’ten alabilirsiniz.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Uğur Akkuş’un eski eşi Gonca Derin’den Ebru Şallı’ya olay sözler

Proteste zur Bayer-Hauptversammlung: Ackergift bedroht indigene Völker