in , ,

SIX SENSES KOCATAŞ MANSIONS, DÜNYA ÇAPINDA SIX SENSES OTELLERİ ARASINDA EN ÇOK PLASTIK ELEYEN VE EN ÇOK ELEKTRİK TASARRUFU YAPAN OTEL SEÇİLDİ

Otel

Boğaz’ın en nadide kıvrımı Sarıyer’de, şehrin tarihini aynalayan iki muhteşem yalıda konumlanan Six Senses Kocataş Mansions, İstanbul, sürdürülebilirlik felsefesi ışığında sunduğu üstün konaklama ve servis anlayışıyla unutulmaz gurme deneyimler için misafirlerini bekliyor.

Six Senses Kocataş Mansions, İstanbul, markanın uluslararası sürdürülebilirlik felsefesi ışığında hayata geçirdiği doğa dostu faaliyetlerinin sonucu olarak tüm dünyadaki Six Senses otelleri arasında plastik kullanımından en çok kaçınan ve satılan oda başına en çok elektrik tasarrufu yapan otel seçildi. En çok su tasarrufu yapan ikinci otel olma gururunu da bünyesinde yaşayan Six Senses Kocataş Mansions, İstanbul  Doğuş Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen PLANTIC sisteminin pilot bölgesi olarak otelin organik atıklarını kompost, organik gübre, biyogaz ve sıvı gübreye dönüştürecek. 

Six Senses Kocataş Mansions, İstanbul, Earth Lab Atölyesi ve Sürdürülebilirlik Müdürü Ata Özmen önderliğinde, markanın ana felsefesi olarak hayata geçirilen sürdürülebilirlik faaliyetleri sonucunda Six Senses zincirinin dünya çapında 19 ülkede sahip olduğu 19 otel ve 27 spa tesisi arasında “En çok Plastik Eleyen Otel” ve “ Satılan Oda Başına En Çok Elektrik Tasarrufu yapan Otel” seçildi. Six Senses Kocataş Mansions doğayı korumak ve karbon ayak izini azaltmak konusunda gerçekleştirdiği çalışmalarla zincirin Satılan Oda Başına En Çok Su Tasarrufu Yapan ikinci Oteli olarak yerini aldı.

2021 yılında, Otel içerisinde kullanılan kağıtları, yağları, camları ve plastikleri dönüştürerek toplamda 6.049 kg geri dönüşüme katkı sağlanırken, plastik kullanımını minimum seviyeye indirerek 13,500 şişe plastiğin kullanımı engellendi. Six Senses’in dünya çapında tanınan doğa dostu felsefesinin bir yansıması olan sürdürülebilirlik faaliyetleri ışığında Doğuş Üniversitesi öğrencileri tarafından hayata geçirilen PLANTIC sisteminin pilot bölgesi olan otel, bu çalışmasıyla hem gençlere destek veriyor hem de otelin organik atıklarını kompost, organik gübre, biyogaz ve sıvı gübreye dönüştürerek geri dönüşüm konusunda önemli adımlar atıyor.

Otelde tüketilen malzemelerin yeniden değerlendirilmesine azami önem veren Six Senses Kocataş Mansions, Earth Lab atölyelerinde misafirlerin katılımıyla ürettiği doğal mum, sabun ve kişisel bakım malzemeleri ile hem karbon ayak izini azaltmayı hem de geri dönüşümü bireysel bazda aktive etmeyi amaçlıyor. Six Senses Kocataş Mansions, Earth Lab atölyelerinde, atıklardan üretilen 2 binin üzerinde kişisel bakım malzemesi  ve 200 litre kombucha üretimi ile misafirlerine doğa dostu bir yaşam konusunda da öncülük ediyor.

Boğaz’ın en nadide kıvrımı Sarıyer’de, şehrin tarihini aynalayan iki muhteşem yalıda konumlanan Six Senses Kocataş Mansions, İstanbul, sürdürülebilirlik felsefesi ışığında sunduğu üstün konaklama ve servis anlayışıyla unutulmaz gurme deneyimler için misafirlerini bekliyor.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Selbstbewusst auffallen, egal wo – mit der neuen TISSOT Seastar Kollektion

NATO’nun güvenliğinin tam merkezindeyiz