in ,

Nefret ve linç kültürü sonucu 3 Suriyeli öldürüldü

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde uyurken üzerlerine dökülen benzinle yakılarak katledilen üç Suriyeli hakkında Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu katliamın nefret politikalarının sonucu olduğunu söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 21 Aralık’ta üç işçinin bir ay önce katledildiğini duyurmuştu. Daha sonra yapılan araştırmalarda, polisin olayın üstünü örttüğünü örtmeye çalıştığını, katledilen Suriyeli emekçilerin ailelerinin de konuşmamaları için tehdit edildiği ortaya çıkmıştı.

NEFRET KÜLTÜRÜ

Yıllarca nefret kültürüne karşı bu katliamlar gerçekleşmesin diye mücadele ettiklerini dile getiren Gergerlioğlu, “Mülteciliğin zor bir iş olduğunu, siyaseten göçmenlikle ilgili hususun iktidar tarafından eleştirilebileceğini ancak bu insanlar ülkemizdeyse, insan muamelesi yapmamız gerektiğini, düşmanlık ve nefret üzerinden linç kültürü oluşturmamak gerektiğini bunun vahim olaylara yol açabileceğini söyledik” diye konuştu.

“Bazı belediye başkanları nefret kültüründen pirim devşirmeye çalıştı ve partileri bu kişilere sustu” diyen Gergerlioğlu, bu suskunlukların, gözardı etmenin sonuçlarından birinin İzmir’deki katliam olduğuna işaret etti. Katledilen üç Suriyeli emekçinin fotoğrafını gösteren Gergerlioğlu, “Bu üç gencecik insan hiç tanışmadıkları insanın üzerlerine benzin döküp yakması sonucu hayatını kaybetti. Maalesef ki değersiz görülüyor. O yüzden adeta bir aydan fazla zaman geçmiş ölümleriyle ilgili gündem yok. İnsanlık bu duruma düşmemeliydi, nefret ve linç kültürü bu olayları yapıyor” dedi.

Gazete Davul

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Akbank, KGF ve EBRD iş birliğiyle kadın KOBİ’leri destekliyor

Tedavi Edilmeyen Şaşılık Görme Sorunlarına Neden Olabiliyor