in ,

Beşiktaş evinde Kayserispor’a patladı

Spor Toto Süper Lig

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Beşiktaş, Kayserispor’u evinde 4-2 yenerek uzun süren galibiyet hasretine son verdi.

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Beşiktaş, Kayserispor’u evinde 4-2 yenerek uzun süren galibiyet hasretine son verdi.

Süper Lig’in 16. haftasında Kayserispor’u konuk eden Beşiktaş, sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrılarak ligde 5 maç aradan sonra 3 puana uzandı. Kartal son olarak 10. haftada evinde Galatasaray’ı yenmişti.

STAT: Vodafone Park

HAKEMLER: Ali Şansalan, Bahtiyar Birinci, Samet Çavuş

BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu – Rosier, Serdar Saatçı, Vida, Rıdvan Yılmaz, Atiba (Dk.74 Oğuzhan Özyakup), Pjanic, Can Bozdoğan (Dk. 90+3 Mehmet Topal), Ghezzal, Larin (Dk. 73 Güven Yalçın), Batshuayi

YUKATEL KAYSERİSPOR: Lung – Onur Bulut (Dk. 43 Ramazan Civelek), Hosseini, Uğur Demirok, Carole, İbrahim Akdağ (Dk. 90+2 Mane), Campanharo (Dk. 90+2 Mustafa Pektemek), Emrah Başsan, Kemen (Dk. 62 Attamah), Thiam, İlhan Parlak (Dk. 62 Miguel Cardoso)

GOLLER: Dk. 45 Larin, Dk. 84 ve Dk. 89 Batshuayi, Dk. 90+6 Güven Yalçın (Beşiktaş) – Dk. 38 ve Dk. 71 Thiam (Yukatel Kayserispor)

SARI KARTLAR: Serdar Saatçı, Larin, Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş) – Onur Bulut, İbrahim Akdağ, Caralo (Yukatel Kayserispor)

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Kayserispor’u konuk eden ve 2 kez geriye düştüğü karşılaşmanın son bölümünde Batshuayi’nin golleriyle 4-2’lik galibiyete uzanmayı başaran Beşiktaş, ligde 5 maç aradan sonra 3 puanla tanıştı. 38. dakikada Thiam’ın golüyle 1-0 geriye düşen siyah-beyazlılar, Larin’in 45. dakikada attığı kafa golüyle soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle gitti. İkinci yarıya hızlı başlamasına karşın bir türlü aradığı golü bulamayan Kara Kartal, 71. dakikada yediği kontratakta savunmada az adamla yakalandı. Bu pozisyonda İbrahim Akdağ’ın pasında Mame Thiam kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak Kayserispor’u yeniden maçta öne geçiren isim oldu.

GÜVEN YALÇIN VE BATSHUAYI MAÇ DAMGA VURDU

Güven ve Batshuayi son bölüme damga vurdu
Mücadelenin son bölümünde baskısını artıran Beşiktaş’ta oyuna sonradan giren Güven Yalçın, galibiyetin gelmesinde etki eden isimlerden oldu. 84. dakikada bu futbolcunun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Batshuayi düzgün bir vuruşla topu filelere gönderirken ligde de 6 maç aradan sonra golle tanıştı.

Galibiyet için yüklenen siyah-beyazlılarda Batshuayi 89. dakikada yeniden sahne aldı. Güven Yalçın’ın pasında sağdan ceza sahasına giren Belçikalı golcü, rakibinden sıyrılıp çok sert bir vurula ağları havalandırırken Beşiktaş maçta ilk kez öne geçti. Karşılaşmanın uzatma anlarında Beşiktaş maçın skorunu ilan eden sayıyı da buldu.

Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Batshuayi, savunmanın arkasına hareketlenen Güven Yalçın’ı gördü. Bu futbolcu attığı golle tribünleri coştururken, Beşiktaş da bu sonuçla ligde 5 maç aradan sonra galibiyete uzandı. Siyah-beyazlı ekip son olarak 10. hafta mücadelesinde sahasında Galatasaray’ı 2-1’lik skorla mağlup etmiş ve ardından çıktığı 5 lig maçında 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik almıştı.

TARAFTAR SERGEN YALÇIN TEZAHÜRATI YAPTI

Beşiktaş taraftarı, istifa eden Sergen Yalçın lehine maçtan önce tezahüratlarda bulundu.

 

Süper Lig’in 16. haftasında Kayserispor’u konuk eden olan Beşiktaş’ta, hafta içinde istifa eden Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın yerine Önder Karaveli takımın başında sahaya çıkan isim oldu.

Yaşanan olumsuz süreçlere ve alınan kötü sonuçlara karşın Beşiktaş taraftarı bu maça yoğun ilgi gösterdi. Tribünleri dolduran Beşiktaşlı taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan futbolcuları tek tek tribünlere çağırırken, uzun süre tezahüratlarda bulundular.

Beşiktaş taraftarı, perşembe günü görevden ayrılan Teknik Direktör Sergen Yalçın’ı da unutmadı. Siyah-beyazlı tribünler, ‚Sergen Yalçın‘ diye tempo tutarak, eski teknik direktörlerini unutmadılar.

Futbolcuları tribünlere çağıran taraftarlar, ardından da ‚Burası Beşiktaş, herkes kendine gelsin‘ tezahüratı yaparak takımın kötü gidişatı sonlandırmasını istedi.

İLK 11’LER

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Serdar, Vida, Rdıvan, Atiba, Pjanic, Can, Ghezzal, Larin, Batshuayi

KAYSERİSPOR: Lung, Onur, Hosseini, Uğur, Carole, Kemen, İbrahim, Campanharo, Emrah, Thiam, İlhan

ÖNDER KARAVELİ’DEN 7 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş’ta teknik sorumlu Önder Karaveli, Borussia Dortmund maçının 11’inde 7 değişikliğe giderek Kayserispor mücadelesine çıktı. Karaveli, savunmada Necip Uysal’ın yerine Rosier, Welinton’un yerine Serdar Saatçı, Montero’nun yerine Vida ve Umut Meraş’ın yerine ise Rıdvan Yılmaz’ı görevlendirdi. Orta alanda cezalı olan Josef ve Mehmet Topal’ın yerine Atiba ve Pjanic, hücum hattının sağında ise Kenan Karaman’ın yerine Rachid Ghezzal forma giydi.

Kaleyi Ersin Destanoğlu’na emanet eden Önder Karaveli, savunma dörtlüsünü; Rosier, Serdar Saatçı, Vida ve Rıdvan Yılmaz’dan oluşturdu. Orta alanda Atiba, Can Bozdoğan ve Miralem Pjanic’i sahaya süren Karaveli, hücum hattının sağında Ghezzal, solunda Larin’i tercih etti. Önder Karaveli’nin hücum hattındaki tercihi ise Michy Batshuayi oldu.

SİYAH-BEYAZLILARDA 7 EKSİK

Beşiktaş, Kayserispor maçına 7 eksikle çıktı. Siyah-beyazlı ekipte; Necip Uysal, Josef de Souza ve Welinton kart cezaları sebebiyle takımını yalnız bıraktı. Ayrıca sakatlıkları bulunan Kevin N’Koudou, Alex Teixeira ve Mert Günok da formasından uzak kaldı. Ayrıca daha önce kadro dışı bırakılan Fabrice N’Sakala ile birlikte eksik futbolcu sayısı 7 oldu.

PJANIC 2 MAÇ SONRA 11’DE

Beşiktaş’ta Kayserispor maçına ilk 11’de başlayan Miralem Pjanic, 2 maçlık aranın ardından 11’de yer aldı. Son olarak Giresunspor mücadelesinde 11’de görev yapan Bosna Hersekli orta saha oyuncusu daha sonra Kasımpaşa maçında yedek kalmış ve görev almamıştı. Tecrübeli futbolcu Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Borussia Dortmund mücadelesinde ise üst solunum enfeksiyonu nedeniyle görev alamamıştı. Pjanic, 2 maçlık aradan sonra formasına kavuşmuş oldu.

MAÇTA İLK YARI

2. dakikada Larin’in taç çizgisi yakınlarında kaptırdığı topla buluşan İbrahim’in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortada ön direğe hareketlenen İlhan’ın kayarak yaptığı vuruş Serdar’a çarparak kornere gitti.

15. dakikada Pjanic’in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasına yapılan ortada altıpas içinde seken topu kaleci Lung, güçlükle çeldi. Ardından savunma topu uzaklaştırdı.

32. dakikada Atiba’nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Batshuayi’nin ceza alanına girip rakibini çalımladıktan sonra çapraz pozisyondan çektiği şutu kaleci Lung kornere çeldi.

38. dakikada Onur Bulut’un sağ kanattan ceza sahasına ortasına Mame Thiam’ın geriden gelip altıpas çizgisi önünden yaptığı kafa vuruşu kalenin sol üst köşesinden ağlarla buluştu. 0-1

45. dakikada Serdar’ın rakip yarı sahanın ortalarından ceza sahasına havalandırdığı topta hafif sol çaprazda Ramazan’dan önce iyi yükselen Larin’in kafa vuruşu uzak köşeden filelere gitti. 1-1

MAÇTA İKİNCİ YARI

51. dakikada Larin’in pasıyla sol kanatta topu alan Rıdvan’ın rakibini vücut çalımıyla ekarte ettikten sonra ceza sahasına yaptığı ortada ön direğe hareketlenen Batshuayi’nin kayarak yaptığı vuruş yandan auta gitti.

71. dakikada Larin’in rakip yarı sahada kaptırdığı top sonrası hızlı çıkan Kayserispor’da Ramazan’dan aldığı pasla sağ taraftan ceza sahasına giren İbrahim Akdağ’ın son çizgiye inmeden kale önüne kestiği meşin yuvarlağa Thiam’ın dokunuşu ağlarla buluştu. 1-2

77. dakikada Pjanic’in sol kanattan kaleye yaklaşık 40 metreden kullandığı serbest vuruşta ceza alanına havalandırdığı top sol kale direğine çarpıp oyun alanına döndü.

84. dakikada Güven’in ceza yayı önünden verdiği ara pasıyla içeriye hareketlenen Batshuayi, sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşla maça bir kez daha dengeyi getiren golü attı. 2-2

89. dakikada rakip yarı sahanın ortalarında topu alan Güven, pasını bekletmeden sağındaki Batshuayi’ye verdi. Bu oyuncunun bir süre topla ilerledikten sonra ceza alanına girip sağ çaprazdan çektiği yerden sert şut filelere gitti. 3-2

90+6. dakikada rakibinden kaptığı topla hızlı kat eden Güven, sol tarafındaki Batshuayi ile verkaça girdi. Savunmanın arkasına sarktıktan sonra Batshuayi’nin pasıyla meşin yuvarlağı alan Güven Yalçın, düzgün vuruşla ağları sarstı. 4-2

Karar

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Yılın Merakla Beklenen Filmi “DİLBERAY”

Otomasyon sistemlerinde bir asırlık başarı öyküsü