in ,

Yurttaşlar, “Hükümet istifa” sloganlarıyla sokağa çıkmaya başladı

Dolar, 13 TL’nin üzerine çıktı

Dolar/TL'nin 13 seviyesinin üzerine çıkmasıyla İstanbul ve Ankara'da kimi semtlerde yurttaşlar "Hükümet istifa" talebiyle sokağa çıkmaya başladı

Döviz kurundaki yükseliş, hızını artırarak devam ediyor. 12 Kasım’da 10 TL olan dolar kuru, 18 Kasım’da 11 TL oldu. Bugün ise önce 12 TL’yi sonra 13 TL’yi aştı. 13,4 TL seviyesine kadar çıkan dolar kuru, 12,62 TL seviyesine kadar geriledi. Sonrasında yeniden 12,8 TL seviyesine kadar çıktı.

Tayyip Erdoğan’ın dün kabine toplantısı sonrasında yaptığı “Bu politika ile biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz” açıklamalarının ardından Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında “Takip edilen politikalar doğrudur, yakında her şey düzelecektir” dedi. Erdoğan bugün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda erken seçim beklentilerini reddederek seçimin 2023’ün Haziran ayında olacağına işaret etti.

Kocamustafapaşa halkı sokağa çıktı

Saray rejiminin her gün ve her saat daha fazla yoksullaştırdığı halk sokaklara çıktı. İstanbul, Kocamustafapaşa meydanında bir araya gelen halk “Hükümet istifa”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

 

Ankara

Bu gelişmeler üzerine, her gün daha da yoksullaşan halk, İstanbul ve Ankara’nın kimi noktalarında “Hükümet İstifa” sloganlarıyla sokağa çıkmaya başladı. İlk olarak Ankara Esat’ta bir grup mahalleli, “AKP istifa” sloganlarıyla sokaktaydı. Polisin engelleme girişimleri sonrası ara sokaklara yönelen halk, dakikalar içinde kalabalıklaşıyor.

Öte yandan İstanbul Kadıköy’de SYKP refleksif bir eylem yaptı. Ayrıca TİP de Merkez Bankası’nın Karaköy’de bulunan şubesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştiriyor.

Kurtuluş’ta halka polis saldırdı

TKP’nin çağrısıyla İstanbul, Kurtuluş’ta bir araya gelen halka ise polis saldırısı gerçekleşti.

Gazete Yolculuk

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

EU-Beihilfevorschriften für den Breitbandausbau

Vorverkauf für den neuen ID.5 gestartet