in ,

İsrail’den Türkiye’de tutuklanan Natali ve Mordi Vaknin için açıklama

İsrail

Erdoğan'ın konutunu çektikleri için “siyasal ve askeri casusluk” iddiasıyla tutuklanan İsrailli çift için Dışişleri Bakanı Yair Lapid'den açıklama geldi

İstanbul’daki Çamlıca Kulesi’nden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddiasıyla tutuklanan İsrailli çifte ilişkin Dışişleri Bakanı Yair Lapid’den açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Yair Lapid, tutuklanan kişilerin ajan oldukları iddiasını reddetti.

BBC’de yer alan habere göre, Natali ve Mordi Vaknin Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çektikleri iddiasıyla gözaltına alınarak “siyasal ve askeri casusluk” suçlamasıyla tutuklanmıştı. İsrail medyasına konuşan çiftin avukatı Nir Yaslovitzh, “Eğer bir Rus vatandaşı bu sarayın fotoğrafını çekseydi, Türkiye’nin onu tutuklayacağını sanmıyorum” dedi

“Suçları fotoğraf çekmekti”

Haaretz gazetesinde açıklamaları yer alan tutuklanan çiftin avukatı, “Tek suçları, bir bot gezisi sırasında Erdoğan’ın sarayını fotoğraflamaktı” şeklinde konuştu.

Çiftin devlet için çalıştığını yalanlayan Dışişleri Bakanı Yair Lapid, tutuklu çiftin en kısa zamanda cezaevinde bakanlık yetkililerince ziyaret edilmesini umduğunu söyledi. İsrail Dışişleri Bakanlığı, hem Vaknin çiftinin ailesi hem de Türk yetkililerle temasta olunduğunu duyurdu.

Tutuklanan çiftin İsrail’de otobüs şoförü olarak çalıştıkları ve önceki evlilikleri de dahil toplam 5 çocukları olduğu bildiriliyor.

Gazete Yolculuk

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Starke EU-Asylagentur zur Unterstützung der Asylsysteme in den Mitgliedsstaaten

NABU: Auf die Plätze, fertig, piep! Wahl zum Vogel des Jahres geht in den Endspurt