in ,

Dolar 13’ü geçti, hükümet istifaya çağrıldı

ERDOĞAN KONUŞTUKÇA FIRLIYOR 

ERDOĞAN KONUŞTUKÇA FIRLIYOR 
Erdoğan’ın son bir haftada yaptığı açıklamalar döviz kurunda rekor artışlara neden olurken, sokaklarda hükümete istifa çağrısı yükseliyor.
Döviz kurunda yükseliş engellenemiyor. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan konuştukça dolar artıyor. Merkez Bankası’nın (TCMB) Eylül, Ekim ve Kasım aylarında toplamda 400 baz puan faiz indirimine gitmesi ise TL’deki değer kaybını giderek hızlandırdı.
ERDOĞAN KONUŞTUKÇA FIRLIYOR 
Erdoğan’ın 17 Kasım’da Meclis Grup toplantısında “Faiz sebeptir enflasyon neticedir. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Faize milletimizi ezdiremeyiz. Bu yolda ben faizi savunanla beraber olamam, olmam. Faizle enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim” konuşmasının hemen ardından dolar 10.55’e euro ise 11.94’e kadar yükselerek, yeni rekorunu kırdı.
MB’nin 18 Kasım’da 16 seviyesindeki politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 15’e çekmesinin ardından ise geçtiğimiz haftayı 11,25 ile tamamlayan dolar yeni haftaya 11,24 seviyelerinde, Euro ise 12,69 ile haftaya başladı.
13’Ü AŞTI
Erdoğan’ın dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrası „Kur artışı istihdamı artırır“ demesi sonrası ise Dolar yeni bir rekor kırarak 13,46’yı aştı. Euro 15,16’yı geçerken, Sterlin de ilk kez 18’i gördü. Böylelikle TL Bloomberg’in verilerine göre Kasım ayında en kötü performans sergileyen gelişmekte olan ülke para birimi oldu.
HÜKÜMETE İSTİFA ÇAĞRILARI
Döviz kurunun sürekli yükselmesi iktisatçılar tarafından, “döviz krizi” olarak yorumlanırken, sanal medya ve sokaklarda devalüasyon tartışmaları arttı. TL’nin hızla değer kaybetmesi sonrasında Twitter’da “#Hükümetistifa #EkonomikKurtulusSavasi ve #battık” hashtaglari TT oldu. Kullanıcılar, “Bu saatten sonra susmak vatana ihanettir” paylaşımlarıyla hükümete istifa çağrısı yapmaya devam ediyor. Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde de dolar protestolarında hükümete istifa çağrıları yapıldı.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Die fünfte Liste von Projekten von gemeinsamem Interesse (PIC)

Transatlantische Beziehungen