in ,

Pink Floyd’un yıldızının gitarı 27 bin dolara satıldı

Syd Barrett’ın gitarı

Pink Floyd'un kurucularından Syd Barrett

Ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd’un kurucularından Syd Barrett’ın gitarı bir müzayedede yaklaşık 27 bin dolara satıldı.

Dünyaca ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd’un kurucularından Syd Barrett’ın gitarı İngiltere’de, Cheffins müzayede evinde yapılan açık artırmada yaklaşık 20 bin sterline (27 bin dolar) satıldı.

12 telli Yamaha marka gitarın, satış öncesinde 5 bin ila 10 bin sterlin arasında satılacağı öngörülüyordu. Gitar, neredeyse tahminin 2 katı fazlasına satılmış oldu.

‚SYD EFSANESİ HALA YAŞIYOR‘

BBC’nin aktardığına göre; müzayede evinden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

„Açık artırmada çok sayıda büyük Pink Floyd hayranı vardı ve dünyanın dört bir yanından gelen bu teklif sahipleri Syd efsanesinin hala yaşadığını gösteriyor. Gitar, satış öncesi uluslararası alanda büyük ilgi gördü ve müzik dünyasının en büyük ikonlarından birinin kült statüsünün hala geçerli olduğunu gösteriyor.“

Barrett, gitarı 1971 yılında, Fransa’dan satın almıştı. Ünlü müzisyen, aynı yıl bir Rolling Stones röportajında gitardan bahsetmiş, hakkında „Bu benim yeni 12 telli gitarım, alışma sürecindeyim. Dün cilaladım“ demişti.

Syd Barrett 2006 yılında, Cambridge’deki evinde hayata veda etmişti. Uzun bir süredir şeker hastalığıyla mücadele ediyordu.

Karar

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Neue EU-Regeln für mehr Cybersicherheit bei drahtlosen Geräten und Produkten

Ja-Wort unter Palmen