in ,

„KDP’nin başarısı tüm taraflara bir mesajdır“

Başkan Mesud Barzani

Başkan Mesud Barzani, seçim sürecinin başarısını “halkın iradesi ve demokrasinin zaferi” olarak tanımladı. Barzani, tüm Kürt tarafların birlik ve birbirinin tamalayanı olmasını diledi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleştirilen erken genel seçimlere ilişkin yazılı bir açıklama yapan Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) elde ettiği başarıdan ötürü Kürdistan halkını, KDP’nin kadro, üye ve taraftarlarını kutladı.

“KDP’nin bu seçimlerdeki başarısı Kürdistan halkının mücadelesinin üzerinde yükseldiği ilke ve değerlerin başarısı anlamına geliyor” diyen Barzani, “Tüm taraflara da Kürdistan halkının hiçbir durumda tarih ve değerlerinden vazgeçmeyeceğine dair bir mesajdır. Bu zafer KDP’li yetkili, kadro ve üyelerin halka daha fazla hizmet etmesine vesile olmalı ve Barzanilerin ‘zaferde mağrur, yenilgide ümitsiz olma’ şeklindeki değerli nasihatını hiç bir zaman unutmamalıdırlar” ifadelerini kullandı.

Seçim sürecinin başarısında emeği geçen Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, güvenlik güçleri ve Kürdistan Bölgesi’ndeki ilgili tüm taraflara teşekkür eden Barzani, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin de süreçte oynadığı rolü önemli bulduklarını söyledi.

Başkan Mesud Barzani, mesajında şu sözlere yer verdi:

“Seçim sürecinin başarısı halkın iradesi ve demokrasinin başarısıdır. Bu vesile ile seçimden sonra Kürdistani partilerin birlik ve birbirlerinin tamamlayanı olmasını ümit ediyorum. Umarım tüm taraflar Kürdistan’ın yüksek menfaatleri ve Kürdistan halkının hak ve kazanımlarının korunması için birlikte çalışır ki Kürdistan Bölgesi ile Irak arasındaki ilişkileri hakiki ortaklık üzerine inşa edebilelim.

Bir kez daha Kürdistan halkına ve özellikle de Kürdistan’ın yüreği Kerkük’teki tüm direnişçi, inanç sahibi kardeşlerime teşekkür ediyorum.”

Irak’ta, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre KDP 32, YNK 15, Yeni Nesil 9, İslami Birlik 4, Adalet Toplumu 1 sandalye kazandı.

Nerina Azad

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Ergebnissen der Sondierungsverhandlung

Deutsche Seehäfen Vorreiter bei der Digitalisierung