in ,

İranlı sinemacılara farklı İtalyan film festivallerinden ödül

İran sineması

İran'dan Sessiz Ağaç, Botaks ve Zalava adlı 3 film, İtalya'da düzenlenen film festivallerinde İran sineması için prestijli ödüller kazandı.

İran sinemasının Venedik Film Festivali’nden aldığı ilk prestijli ödül, Zalava filminin yönetmeni Arslan Emiri’ye verildi. Film, Venedik Film Festivali’nin Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası bölümünde ana ödülü ve bu bölümde Pfeiffer Ödülü’nü kazandı.

İtalyan Ulusal Film Eleştirmenleri Derneği tarafından Venedik Film Festivali ile birlikte düzenlenen ve festivalin ayrılmaz bir parçası olan 2021 Venedik Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası, dün akşam ana ödülün Arslan Emiri’ye verilmesiyle sona erdi.

Zalava İran’da 1970’lerde bir köye geçen grotesk bir komedidir ve insanları korkutan bir olayın hikayesini anlatır.

Öte yandan İtalya’daki Torino Film Festivali’nde en iyi film ve en iyi kurgu dalındaki ödüller, Faysal Soysal’ın yönettiği ve Ali Nuri Üsküyi’nin yapımcılığını yaptığı Sessiz Ağaç’a verildi. Ayrıca İran ve Türkiye ortak yapımı olan bu filmin kurgu ödülü Mustafa Hırkapuş’a verildi.

Filmin hikayesi ise kısaca şöyle: „Birçok açıdan silik ve pasif bir karaktere sahip edebiyat öğretmeni Hayati, karısı tarafından hor görülüp terk edilir. Bir süre sonra kasabada kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulunur. Hayati cesedin karısına ait olmadığını bilmesine rağmen suçlamaları kabul edip başkasının işlediği cinayeti üstlenir.“

Ancak İtalya’dan dördüncü ödül, Botaks filmindeki oyuncu Süsen Perver’a verildi.

İtalya’da düzenlenen 8. Torino Sinefest Film Festivali’nin kapanış töreninde Süsen Perver, Botak’taki rolüyle film etkinliğinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

IRNA

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Bundesregierung darf afghanische Journalisten nicht im Stich lassen

Nationalmannschaft mit Neustart und Spiel gegen Österreich