in

Hamburglu Yazarlar Buluştular

Eski ve yeni nesil Hamburglu edebiyatçılar yıllar sonra yeniden bir araya geldiler

Hamburglu yazarlar çok önemli bir buluşmayı gerçekleştirdiler.

ALMANYALILAR – Hamburglu gazeteci-yazar Süleyman Deveci’nin çağrısıyla kendi aralarında iletişim kurmaya başlayan Hamburglu yazarlar yemekli bir toplantıda bir araya geldiler. Yazar İlhami Akter‚in verdiği ilham ve enerji ile yeniden yazarları bir araya getirme girişiminde bulunan Deveci, geçmiş tecrübelerinden de yola çıkarak farklı bir adım attığını, önce bir araya gelinip tanışılmasının böylesi işlerin başlangıcı olacağını, ekip ruhunun kaynaşması, gelişip güçlenmesiyle ileride çok daha verimli eserlere ve faaliyetlere imza atılabileceğine değindi.

Yemekler yenilip tanışma faslından sonra yazarlar sırayla kendilerini ve eserlerini tanıttılar. Kitabın yazılma süreci, sonra yayınlanıp basılması ve dağıtım sürecinde karşılaşılan zorlukları ve sorunları masaya yatırdılar. Alınan kararlardan bir tanesi de önümüzdeki haftalarda Hamburg’un farklı semtlerinde imza günleri düzenlemek, yayınlanan eserler ile okurları buluşturmak yönünde faaliyette bulunulacağı yönündeydi. Bunun için sivil toplum örgütlerinden de destek göreceklerine inandıklarını belirttiler.

Süleyman Deveci bunun ilk toplantı olduğunu, ilerleyen dönemde Hamburglu edebiyatseverleri severek sahiplenecekleri etkinliklerin beklediğini, sadece yazarların birbirlerinin yazdıkları yapıtlardan değil ettikleri sohbetler, konuşma ve tartışmalardan da etkileyip ilham verdiklerini, böylesi görüş alış verişlerinin yazarlık hayatında olmazsa olmaz bir hayat tarzı olması gerektiğinin altını çizdi.

Yazarlar buluşmasına İlhami Akter, Gülderen Arık, Oya Pervin Pelit ve Gülsen Gülbeyaz katıldılar. Yazarlar buluşması hakkında diğer yazarlar şunları belirttiler:

Oya Pervin Pelit: “Hani derler ya ‚tadı damağımda kaldı‘, sohbetin kıvamı tam da böyle idi. Her birimizin yazıya olan ilgisi, adeta cümlelerimizi coşturdu. İlginç konular ve kişilerle Hamburg Göçmen Edebiyatı’nın zenginleştiği inancıyla, yazının, kalemin, dostluluğun edebiyatla bütünleştiğini hissettiğim, akşamların çoğalması dileğiyle herkese teşekkür ederim.”

Gülderen Arık: “Hamburg’ta göçmen edebiyatçıların bir araya geldiği bu güzel akşamda, tecrübelerimizi paylaşmak, fikir alışverişinde bulunmak benim için çok büyük bir keyifti. Birlik beraberlik içinde, birbirini destekleyerek, aynı yolda yürüyebileceğimi hissettiren arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Gülsen Gülbeyaz: “Biz Hamburglu göçmen yazarları bir araya getirmek için gösterdiği çabadan dolayı öncelikle sevgili Süleyman Deveci‚ye tekrar çok teşekkür ederim. Bu güzel buluşmada iki değerli insanla; Gülderen Arık ve İlhami Akter ile tanışmak, hep birlikte güzel bir akşamı yaşamak bana da keyif verdi.”

İlhamı Akter: “Öncelikle bizleri bir araya getiren Süleyman Deveci‚ye teşekkür ederim. Buluşmanın hoşuma giden yanı, tüm katılımcıların bir birleri ile ilk tanışmaları olmasına rağmen müthiş uyum sağlamalarıydı. Ayrıca yapılan yorum ve öneriler de sohbete bir başka güzellik kattı.”

11.09.2021

What do you think?

10.1k Points
Upvote Downvote

Ausfuhrkontrollen für Güter mit doppeltem Verwendungszweck werden verschärft

Bundesumweltministerium fördert Elektrofahrzeuge für soziale Einrichtung in Berlin