in ,

ABD’den Türkiye’nin Şengal’deki bombardımanlarına tepki

Şengal

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’nin Şengal’de PKK’ye yönelik hava saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’nin Şengal’de PKK’ye yönelik hava saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter sayfasından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Irak’ın egemenlik haklarına saygı göstermesi gerektiği belirtildi.

Mesajda, medyada yer alan gelişmelerden haberdar olunduğu belirtilerek, düzenlenen askeri operasyonlarda Irak’ın egemenliğine saygı gösterilmesi görüşünün yinelendiği kaydedildi.

Türkiye, PKK’nin varlığı gerekçesiyle Şengal bölgesinde birçok kez bombardıman düzenledi.

Irak Parlamentosu dün Türkiye’nin Şengal’e yönelik bombardımanını ve PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarını kullanarak Türkiye’ye yönelik düzenlediği saldırılarını kınadı.

16 Ağustos’da TSK’ya bağlı savaş uçakları Şengal’de PKK’ye bağlı YBŞ’ye ait bir aracı bombalamış bombardımanda YBŞ komutanlarından Seîd Hesen’in de yer aldığı 2 kişi yaşamını yitirmiş, 4 YBŞ üyesi yaralanmıştı. Bir gün sonra bombardımanda yaralanan YBŞ üyelerinin götürüldüğü sağlık merkezi de bomlanmış YBŞ kaynakları saldırıda, 4’ü YBŞ savaşçısı, 4’ü sağlık çalışanı 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, 4 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

BasNews

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Nordmazedonien, die Türkei und die Ukraine werden an EU-System angeschlossen

Amphibienrettung braucht lebendige Auen