in

“Türkiye Afganistan’da var olmak isterse Afganistan halkı karşı koyacaktır”

Taliban:

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Türkiye'nin Afganistan'da asker bulundurma ihtimaline karşı değerlendirmede bulundu.

Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu ifade eden Mücahid, ABD ile Türkiye arasında bir fark görmediklerini ve Türkiye, Afganistan’da var olmak isterse Afganistan halkının buna karşı koyacağını ifade etti

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, İran’da yayımlanan Entekhab gazetesine verdiği mülakatta Türkiye’nin Kabil Havaalanı’nda asker bulundurma ihtimaline karşı olan görüşlerini de ifade etti. Yakın Doğu Haber’de Türkçesi yayımlanan mülakatta “Afgan hükümetinin Türkiye’nin Kabil Havaalanında asker bulundurması konusunda anlaşma yaptığına dair haberler yayımlanıyor ve bu konuda çeşitli yorumlar yapılıyor. Taliban neden Türkiye’nin Kabil’de asker bulundurmasına karşı çıkıyor?” şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

Biz Türkiye’nin İslami ve kardeş bir ülke olduğuna inanıyoruz; ama gerçek şu ki eğer onlar belirli bir adım atarak Afganistan’da var olmak isterse kuşkusuz Afganistan halkı onlara karşı koyacaktır. Çünkü Türkiye ile Amerika’nın bir farkı yoktur. Zira Türkiye NATO üyesi bir ülkedir. Biz onları ve diğer yabancı güçleri açıkça uyarıyoruz. Sizin güçlerinizin Afganistan’daki varlığı kabul edilmiyor. Bu yüzden Türkiye’den Afganistan dosyasına girmemesini istiyoruz.

Mülakatın tamamını okumak için tıklayın.

Sendika.Org

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

„Nullzinsen“ für Finanzierung von Digitalisierungs- und Innovationsvorhaben

THE CUT (Kesik)