in , , ,

Melih Bulu kayyumluk görevinden alındı

Geldiği gibi gitti

Boğaziçi Üniversitesi'ne bir gece yarısı rektör olarak atanan Melih Bulu, yine bir gece yarısı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı

Boğaziçi Üniversitesi’ne 2 Ocak 2021 tarihinde Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu görevden alındı.

Bulu’nun görevden alınma kararı gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından seçim isteyen öğrencilerden ve akademisyenlerden tepkiler gelmişti. Öğrenciler ve akademisyenler protestolara başlamıştı.

“Kayyum rektör istemiyoruz” diyen öğrencilerin düzenlediği protesto gösterilerinde birçok öğrenci defalarca darp edilip işkenceye maruz kalmış, öğrencisi olduğu okula alınmamış, terörist ilan edilmiş, bursları kesilmiş… ve tutuklanmıştı.

Bulu, kendisine yönelik protestolar için “Bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngörüyorum” demişti.

Ancak direnişlerinde kararlı olan öğrenciler Bulu’yu istifaya çağırmaktan vazgeçmedi. Bulu taleplere kulaklarını tıkayınca da öğrencilerden, “Hiç utanmanız yok mu?” sorusu yönelmişti.

Akademisyenler ise ilk günden beri “demokratik üniversite” taleplerinde ısrarcı olarak kayyumluk binasına sırtlarını dönmeye devam etti. Hocalar Dün (14 Temmuz), nöbetlerinin 131. günündeydi.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

„Küba Devrimi örneği ABD’yi rahatsız ediyor“

Abschlussbericht der Unabhängigen Kommission Antiziganismus vorgestellt