in ,

Hasta mahpus İsmail Tanboğa serbest bırakılsın

485. F oturması

485. F Oturması İnsan Hakları Derneği'nde " Hasta mahpus İsmail Tanboğa serbest bırakılsın" talebiyle gerçekleşti

İnsan Hakları Derneği’nin F Oturmaları devam ediyor. 485. F Oturması, hasta mahpus İsmail Tanboğan’nın serbest bırakılması talebiyle gerçekleşti. Açıklamayı İHD Hapishane Komisyonu’ndan Mehmet Acettin okudu. Açıklamada hapishanede yaşanan hak ihlallerinin gündemdeki yerinin korunduğu belirtilirken hasta mahpusların tedavilerinin engellenmesi ile ceza infazı sağlık ve yaşam hakkı başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklere ağır bir tehdit haline gelmesine değinildi. Hastaneye sevklerin ve tedavilerin keyfi olarak engellendiği belirtildiği açıklamada İsmail Tanboğan’nın öyküsü anlatıldı.

„7 yıldır hapishanede tutulan 22 yaşındaki İsmail Tanboğa’ya, önce mide kanseri teşhisi konulmuş, sonrasında yapılan tetkikler ve kolonoskopide ise midede ileri derecede ülser ve gastrit olduğu belirtilerek sorunun bağırsaklarda da olabileceği söylenmiştir. Yoğun ağız içi yaraları, boğaz ağrısı ve sırt ağrısı olan, böbrek rahatsızlığı yaşayan, dişleri dökülen, yoğun kusma şikayetleri bulunan Tanboğa yemek yiyemediği için mama ile beslenmektedir. Bu nedenle gittikçe zayıflamış ve vücut ağırlığı 35 kiloya kadar düşmüştür. Arkadaşlarının yardımı olmadan ayağa kalkamayan ve ihtiyaçlarını göremeyen Tanboğa’ya gerekli tedavi ve diyet beslenme olanakları sağlanmamakta buna rağmen hapishanede tutulmaya devam edilmektedir.9 Şubat 2021 tarihinde Corona testinin pozitif çıktığı bilgisi alınan, sonrasında uygun tıbbi tedavi ve beslenme olanaklarına erişimi sağlanmayan İsmail Tanboğa için yaşam riski katlanarak artmış bulunmaktadır.“

Açıklama “İnsan hakları savunucuları olarak; İsmail Tanboğa ve tüm ağır hasta mahpusların tedavilerinin yapılabilmesi için serbest bırakılmalarını istiyor, mahpusların sağlık hakkı yanında yaşam haklarının korunması noktasında yetkilileri göreve , kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz” sözleri ile sona erdi.

485. F Oturması: Ağır Hasta Mahpus İsmail Tanboğa Serbest Bırakılsın

Sendika.Org

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Vertikal-Gruppenfreistellungsverordnung und Vertikal-Leitlinien

Bekämpfung von Klimakrise und Artensterben