in , ,

Gazeteci Erk Acarer’e Berlin`de saldırı

BirGün yazarı gazeteci Erk Acarer’e saldırı

BirGün gazetesi yazarı Erk Acarer, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak evinin içinde saldırıya uğradığını duyurdu.

Acarer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, „Berlin’de evimin içinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradım. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım“ ifadelerini kullandı. Sosyal medya kullanıcıları da yaptıkları paylaşımlarla saldırıya tepki gösterirken, „Acarer’in yanındayız“ mesajı verdi.

BirGün yazarı Gazeteci Erk Acarer, Berlin’de evinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradığını duyurdu.

Saldırıyı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Acarer, „Berlin’de evimin içinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradım“ dedi.

‚FAŞİZME TESLİM OLMAYACAĞIM‘

Kendisine saldıran failleri tanıdığını söyleyen Acarer, „Hayati bir riskim yok hastaneye gidiyoruz. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin bu günler geçecek“ ifadelerini kullandı.

Acarer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

„Berlin’de evimin içinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradım. Hayati bir riskim yok hastaneye gidiyoruz. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin bu günler geçecek!“

‚SALDIRGANLAR BELLİ; YAZDIKLARIMDAN RAHATSIZ OLANLAR‘

Maruz bırakıldığı saldırının ardından BirGün’e konuşan yazarımız Acarer, evine gelen üç kişinin kendisine saldırdığını aktardı. Saldırganların kendisini „Milletin ailesiyle, değerleriyle ilgili yazmayı bırak, daha kötüsünü yaparız“ ifadeleriyle tehdit ettiğini kaydeden Acarer, şunları söyledi:

„Bir saat önce silahlı, bıçaklı üç kişi evime geldiler, yumruklarla tekme tokat saldırdılar. Ne olup bittiğini anlamadan vurmaya başladılar. Milletin ailesiyle, değerleriyle ilgili yazmayı bırak, daha kötüsünü yaparız diyerek tehdit ettiler. Şu anda hastanedeyim. Polisler hastanede. İfademi aldılar. Onlara da anlattım. Kafamın sağ tarafında büyük bir şişlik var: Saldırganlar belli. Yazdıklarımdan rahatsız olanlar. Hayati bir riskim yok. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin bu günler de geçecek!“

‚GÜVENLİK KORUMASI ALTINDAYIZ‘

Acarer, saldırıya ilişkin yaptığı son açıklamada ise müşahede altında olduğunu kaydetti. Ailesi ile birlikte güvenlik koruması altında olduklarını bildiren Acarer, „Sevgili dostlar, kafamın bazı yerlerinde şişlikler olduğu için müşahede altındayım şimdilik. Ben ve ailem güvenlik koruması altındayız. Hastane servisinde telefon zor çekiyor. Endişeye mahal yok en kısa sürede bilgi vereceğim“ dedi.

DİSK BASIN İŞ:SALDIRILARLA GERÇEKLERİ ENGELLEYEMEZSİNİZ

DİSK Basın İş Sendikası da, BirGün gazetesi yazarı Erk Acarer’e yönelik bıçaklı saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Sendikanın Twitter paylaşımında, „Bu tür saldırılarla gerçekleri engelleyemezsiniz. Erk Acarer’in yanındayız“ ifadeleri kullanıldı. Kara paradan, mafyadan beslendiği ortaya çıkan kimi odaklar Berlin’deki evinin bahçesinde Erk Acarer’e saldırdı. Gerçeklerin er geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardır. Bu tür saldırılarla gerçekleri engelleyemezsiniz. Erk Acarer’in yanındayız.

Saldırıya uğrayan BirGün yazarı gazeteci Erk Acarer, yaşananları anlattı

Almanya Berlin’de evinin içinde saldırıya uğrayan yazarımız gazeteci Erk Acarer, yaşananları anlattı. Acarer, „Bilin ki elimden geldiğince ne Berkin Elvan’ın ne Nihat Kazahan’ın ahını sahipsiz bırakmayacağım. Bu ülkede açlıktan ve soğuktan uyuyamayan çocuklar yarattınız. Bu nedenle biz uyuyan çocuklarımızın üstünü örtmeye bile utanır hale geldik“ ifadelerini kullandı.

Berlin’de evinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğrayan BirGün yazarı Gazeteci Erk Acarer, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla yaşananları anlattı. Saldırı anını anlatan Acarer, „Bu İslamcı, faşist, AKP-MHP iktidarına karşı yazdığımız, söylediğimiz her şeyin doğru olduğunun bir ispatıdır, sağlamasıdır“ dedi.

Failler hakkında bir fikri olduğunu ancak güvenlik güçlerinin arama çemberlerinin genişlememesi için kendisinden bir isim veya grup ismi kamuoyuna söylememesini istediğini ifade eden Acarer, “Ama 10 bin dolar nerede sorusunun cevabı işte tam burada bir yerdedir. Kamu malını çalan silah tüccarları hemen yanı başımızdadır” dedi.

“Şunu söylemeliyim ki hiçbir şey anlayamamışlar. Zira biz kendimiz rahat edelim diye değil, çocuklarımız rahat etsin diye yola çıktık. Bu yüzden gazetecilik yapıyoruz. Bilin ki elimden geldiğince ne Berkin Elvan’ın ne Nihat Kazanan’ın ahını sahipsiz bırakmayacağım” diyen Acarer, “Şimdi daha sert olma zamanıdır. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ama biliniz ki hesabını sormaya devam edeceğiz. Bilin ki hesabı kapayan da biz olacağız” diye konuştu.

Erk Acarer, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Herkese selamlar biraz şeklimiz değişti ama düzelecekmiş. Hastaneden eve yeni döndüm. Başımdaki iki bölgede kırıktan şüphelendikleri için müşahede altında tuttular. Ama korktukları gibi olmadı. Açıklamalardaki gibi oturduğum binanın müşterek avlusunda silahlı üç kişinin saldırısına uğradım. Saldırganlardan biri ‘Yazmayacaksın ulan’ diye bağırıyordu. Olay sırasında tanıklar çok fazla arttığı için silah kullanamadılar. Bu İslamcı, faşist, AKP-MHP iktidarına karşı yazdığımız, söylediğimiz her şeyin doğru olduğunun bir ispatıdır, sağlamasıdır. Somut olarak da failler konusunda fikrim ve bilgim elbette var. Güvenlik güçleri birkaç gün isim grup verme işimiz zorlaşır çember genişler dediler. Ama 10 bin dolar nerede sorusunun cevabı işte tam burada bir yerdedir. Kamu malını çalan silah tüccarları hemen yanı başımızdadır. Şunu söylemeliyim ki hiçbir şey anlayamamışlar. Zira biz kendimiz rahat edelim diye değil, çocuklarımız rahat etsin diye yola çıktık. Bu yüzden gazetecilik yapıyoruz. Bilin ki elimden geldiğince ne Berkin Elvan’ın ne Nihat Kazahan’ın ahını sahipsiz bırakmayacağım. Bu ülkede açlıktan ve soğuktan uyuyamayan çocuklar yarattınız. Bu nedenle biz uyuyan çocuklarımızın üstünü örtmeye bile utanır hale geldik.

Sevgili dostlarıma okurlarıma ve aileme teşekkürlerimi bir borç bilirim. Mesajlara elimden geldiğince döneceğim.

Şimdi daha sert olma zamanıdır. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ama biliniz ki hesabını sormaya devam edeceğiz. Bilin ki hesabı kapayan da biz olacağız.”

BirGün yazarı Erk Acarer’e yönelik saldırı Alman medyasında geniş yer buldu

BirGün yazarı Erk Acarer’in Berlin’deki evinde saldırıya uğraması Alman medyasında yer buldu. Çok sayıda gazete, dergi, radyo ve televizyonların internet sayfalarında yer alan haberlerde, Acarer‘in Türkiye‘deki muhalif gazeteci olarak yargılandığı ve bir süredir Berlin‘de yaşadığı belirtildi ve Acarer’in „Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım“ açıklamasına yer verildi.

BirGün yazarı Erk Acarer’in Berlin’deki evinde saldırıya uğraması Alman medyasında geniş yer buldu. Acarer’e yönelik saldırı, „Almanya‘da Erdoğan muhalifi gazeteci Erk Acarer, evinde saldırıya uğradı“ başlığıyla verildi.

Gazeteci Acarer, Berlin’de evinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradığını duyurdu.

Saldırıyı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Acarer, „Berlin’de evimin içinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradım“ dedi.

Acarer‘e yönelik saldırı Alman medyasında geniş yer buldu.

Acarer’in „Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım“ açıklamasıyla verilen haberler, „Almanya‘da Erdoğan muhalifi gazeteci Erk Acarer, evinde saldırıya uğradı“ başlığıyla yayınlanıyor.

Der Spiegel Dergisi
Tagesspiegel Gazetesi
Zeit Online

„SALDIRI SORUŞTURULUYOR“

Polisten yapılan açıklamada, saldırının Acarer‘in Berlin‘de dairesinin bulunduğu apartmanın iç avlusunda gerçekleştiği ve olayın Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) tarafından soruşturulduğu kaydedildi.

Çok sayıda gazete, dergi, radyo ve televizyonların internet sayfalarında yer alan haberlerde, Acarer‘in Türkiye‘deki muhalif gazeteci olarak yargılandığı ve bir süredir Berlin‘de yaşadığı belirtildi.

Haberlerin bir bölümünde Almanya‘da yaşayan gazeteci-yazar Can Dündar‘ın da konuyla ilgili açıklamasına yer verildi. Dündar‘ın saldırıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın bir mesajı olarak değerlendirdiği ve böylece muhalif bir gazetecinin Berlin‘de bile hedef olabileceğinin gösterildiğine işaret ettiği belirtildi.

Haberlerde ayrıca Erdoğan‘ın 2009 yılından bu yana her yıl „basın özgürlüğünün düşmanları“ listesinde yer aldığı bilgisi yer aldı.

Habere yer veren yayın organlarından bir bölümü şunlar: Der Spiegel, Stern, Focus, n-tv, Deutschlandfunk (Almanya Radyosu), RBB (Berlin Brandenburg Radyo Televizyonu), Deutsche Welle, Die Zeit, Berliner Morgenpost, Der Tagesspiegel, Die Welt, Bild, Kölner Rundschau, Köllner Stadt Anzeiger, Hamburger Abendblatt, Saarbrücker Zeitung, Rhein Neckar Zeitung, Wesfalen Post, Braunschweiger Zeitung.

BirGün

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Marmara için atık denetimi hayati

Türkischer Exiljournalist in Berlin angegriffen