in , ,

Eller adlı İran filmi, üç yabancı film festivalinden ödül aldı

Eller adlı kısa film, Malezya’da „Perak Cave“, Almanya’da „Brandenburg“ ve Hindistan’da „Doğu Venedik“ olmak üzere üç festivalden ödül aldı.

Rudbar Gençlik Sinema Derneği ve Perviz Recayi'nin ortak yapımı olan Eller adlı kısa film, Malezya'da "Perak Cave", Almanya'da "Brandenburg" ve Hindistan'da "Doğu Venedik" olmak üzere üç festivalden ödül aldı.

Gilan İslam Kültürü ve Rehberlik Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Dairesi’nin Pazartesi günü yayınladığı habere göre, 28 Haziran’da online olarak gerçekleştirilen Malezya’da üçüncüsü düzenlenen „Perak Mağarası“ festivalinde  „Eller“  filmi, iki kısa film ve yönetmenlik kategorilerinde ödüllendirildi.

Film ayrıca 29 Haziran’da Almanya’daki 5. Brandenburg Film Festivali’nde Başarı Ödülü ve 3 Temmuz’da Hindistan’daki 2. Doğu Venedik Film Festivali’nde Eleştirmenler Ödülü’nü kazanmaya başardı.

„Eller“ filminin özeti,Eller şiirsel ve felsefi bir filmdir; Zamanın sahnesinde beliren, kimisi cebirde ve dinginlikte, kimisi elle oluşturulmaya, kimisi de biçimlenmeye çalışan yaratıkların cebir ve özgür iradesinin öyküsüdür.

„Eller“ Kısa filmi , daha önce 5. Amerikan „Aşk“ Festivali’nin ve İtalya’daki 3. RIETI & SABINA Festivali’nin finline ulaşmıştı.

IRNA

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Chinesische Beteiligung am Hafen Hamburg

BirGün yazarı Erk Acarer’in evine tehdit mesajı!