in ,

Turizm İşçileri Dayanışması

“Boş sahillerin sorumlusu bizler değiliz, koşulsuz şartsız ekonomik destek istiyoruz!”

Turizm İşçileri Dayanışması, Antalya’da yaptıkları basın açıklamasıyla pandemi sürecinin kötü yönetilmesi sonucu turizm sezonunun açılamamasından kaynaklı ekonomik olarak zor durumda olduklarını belirterek koşulsuz şartsız destek istedi

Turizm İşçileri Dayanışması, Antalya Attalos Meydanı’nda 1 Haziran 2021’de yaptıkları basın açıklamasında pandemi sürecinin kötü yönetilmesi sonucu turizm sezonunun açılmamasına ve bu durumdan kaynaklı turizm işçilerinin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti. Açıklamayı okuyan Cafer Yelsali, Kültür ve Turizm Bakanı’nın turizm sezonunun açılışı için verdiği tarihlerin tutmamasının pandeminin kötü yönetiminden kaynaklandığını belirti.

Turizm sezonu her yılın nisan ayı ile birlikte açılmaya başlar. Kültür ve Turizm Bakanı bunu iyi bildiği için, durmadan tarihler atmaktadır. 15 Nisan, 15 Mayıs, 17 Mayıs, 1 Haziran tarihleri bu güne kadar tutmayan verdiği tarihler olmuştur. Bu tarihlerin tutmaması, tamamen çok kötü yönetilen pandemi yasaklarıdır.

Damgalı köle olmamız istendi

Açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sitesinden yapılan videoya atıfta bulunularak “Bizler sizlerin her istediğini yapacak köleler değiliz!” denildi.

Bu tarihler tutmadığı gibi, Kültür ve Turizm bakanlığı sitesinden, iğrenç bir video paylaşılmış, kendi ülkemizde “damgalı köle” yapılmak istenmiştir. Türkiye Turizm Geliştirme ve Kalkındırma Ajansı üzerine atılmak istenen bu suçun, bizzat Bakanın bilgisi olmadan böyle bir paylaşım yapılmayacağını, böyle bir reklam çekilmeyeceğini biliyoruz. Harcanan her kuruşun hesabı verilmelidir! Bu şekilde, kötü yönetimi unutturup, turistlerin gelmesini sağlayamazsınız! Bizler sizlerin her istediğini yapacak köleler değiliz!

En çok turist gelen ülkelerin çeşitli yasaklar getirmeleri üzerine, Kültür ve Turizm bakanı bu ülkelere çeşitli ziyaretler düzenlemiştir. Fakat eli boş dönen Kültür ve Turizm Bakanı, geri dönüşte sadece umut pazarlamaya çalışmıştır. Bu ülkelerin tavrının, savaş makinaları satışları üzerinden düşüncesizce, beceriksizce yönetilmiş dış politika ile ilgili olduğunu biliyoruz.

Burak Oğraş cinayetinin takipçisiyiz

Açıklamada Rixos Otel’de öldürülen Burak Uğraş’a değinilerek turizm sektöründeki mafya-sermaye ilişkilerine dikkat çekildi.

Suç örgütü lideri ile kol kola gezenler, turizm sektöründeki mafya patronların, mafya müdürlerin de arkadaşlarıdır. Rixos otelde öldürülen Burak Oğraş cinayeti bunun kanıtıdır. Burak Oğraş cinayeti aydınlatılana kadar takipçisi olacağız.

Koşulsuz şartsız ekonomik destek istiyoruz!

Sezonun açılmamasının kendilerinden kaynaklanmadığını belirten Yelsali, “Bizler, askıdaki otel çalışanları, acente çalışanları, rehberler koşulsuz şartsız ekonomik destek istiyoruz!” dedi.

Bahsettiklerimiz bugün itibariyle turizm sezonunun açılmamasının sebebidir. Sezon açılmaması bizlerin açlık sebebidir. Bizler, askıdaki otel çalışanları, acente çalışanları, rehberler koşulsuz şartsız ekonomik destek istiyoruz!

Artık turizm işçileri yalnız kalmayacak! Turizm işçileri köle olmayacak! Turizm işçileri dayanışması ile güçlüdür! Tüm turizm sektöründe çalışan arkadaşlarımıza çağrımızdır. Gelin gücümüzü birlikte büyütelim!

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz! Yaşasın gücümüz, yaşasın dayanışmamız!”

Sendika.Org

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Einwegplastikprodukte und Fanggeräte aus Kunststoff

Mehr Nachhaltigkeit bei Mobiltelefonen und Tablets