in , ,

Hamburg’da Belarus Protestosu

Belarus’un dayanışmaya ihtiyacı var

Sosyal medyada yayılan bilgilerin daha geniş çevrelere ulaşmasına katkıda bulunabilirler.

ALMANYALILAR – Hamburg’da yaşayan bir avuç Belaruslu ve Alman dostları, ülkelerinde yaşanan insan hakları ihlallerini protesto etmek için Cumartesi günü öğleden sonra güzel ve güneşli havada şehrin merkezindeki Jungfernstieg semtinde bir araya geldiler.

„Belarus’u görünür kılın“

Protesto eylemcileri taşıdıkları pankart ve afiş gibi görsellerle Avrupa Birliği’nden Belarustan yaşanan devlet terörünün durdurulmasına yardımcı olunmasını talep ettiler. Dağıtılan el ilanlarıyla nasıl dayanışmada bulunabileceğine dair bilgiler sunuldu.

Örneğin siyasi tutuklulara mektuplar yazılarak dayanışmada bulunabilinir, ilişkide olunan semtinden sorumlu milletvekili aracılığıyla yüzlerce siyasi tutuklunun ihtiyaçları karşılanabilir, insanlar kendilerine sunulan dilekçeleri imzalayarak gidişattan memnun olmadıklarını dile getirebilirler. Belaruslu sivil toplum kuruluşlarına destek verilebilir. Sosyal medyada yayılan bilgilerin daha geniş çevrelere ulaşmasına katkıda bulunabilirler. İnsan hakları ihlalleri ile ilgili kendilerini ve çevrelerini bilgilendirebilirler. Konu ile ilgili bültenlere abone olup doğrudan bilgi alabilirler.

Hamburg’da Belarus Protestosu

Belarus’u görünür kılın, Belarus’un yanında olun haschtagları ve düzenlenen eylemlilikler de Ukrayna’daki Belaruslu mültecilere yardım, yine Almanya’ya kaçmak zorunda kalan mültecilere yardım, ülkedeki siyasi tutsaklara destek ve devlet terörüne maruz kalanlara tıbbı yardımlar için de Berlin’de faaliyet yürüten Belarus Cemaati Razam üzerinden bağış yapılması mümkün.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

BMU unterstützt erstes Solarthermiekraftwerk Südamerikas

Tartışmalı zirve