in , , ,

İkizdere’de çalışma yeniden başlatıldı

Cengiz İnşaat bayram molası erken bitti

İşkencedere'deki doğa katliamına bayramın 2'nci gününe kadar ara verildi

İkizdere’de Cengiz İnşaat’ın taş ocağı projesi için yol açma çalışmalarına dün (12 Mayıs) ara verildiği söylenmişti. Bugün iş makinaları tekrar çalışmaya başlayınca köy halkı makinaların önüne oturarak yeniden durdurdu.

Rize’nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat’ın taş ocağı projesine karşı yaşam alanlarından ve doğasından vazgeçmeyen köylülerin direnişi sürerken Cengiz İnşaat’a ait iş makinelerinin bayramın 2’nci gününe kadar taş ocağı için yol açma çalışmalarına dün (12 Mayıs) bayramın 2’inci gününe kadar ara vereceği söylenmişti.

Dün (12 Mayıs) direnişin 22’nci günde CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer’in alana gelmesi üzerine tekrar durdurulan çalışmalara, bayramın 2’nci günü Cuma’ya kadar ara verildiği açıklanmıştı.

Ancak sabah çalışmaların devam ettiğini gören köylüler tekrar vadiye geldi. İş makinelerinin önüne oturan köylüler yeniden başlatılan çalışmaları şimdilik durdurdu.

“Para gözlerini bürümüş”

Duruma tepki gösteren bir yurttaş, ” ‘Bayramda çalışmayacağız’ diye söylemişlerdi ama şu an iki makinada çalışma yerine doğru gidiyor. Ve bunlar durmayacak, para gözlerini bürümüş. Orman, taş toprak ne varsa yok etmek için kolları sıvamışlar. Bir şekilde durması lazım bu makinaların” dedi.

Köy halkının direniş çadırlarındaki nöbeti devam ediyor.

Köy halkı makinaların önüne oturarak yeniden durdurdu

Rize’nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat’ın taş ocağı projesine karşı yaşam alanlarından ve doğasından vazgeçmeyen köylülerin direnişi sürerken Cengiz İnşaat’a ait iş makinelerinin bayramın 2’nci gününe kadar taş ocağı için yol açma çalışmalarına ara verdiği öğrenildi.

Direnişin 21’inci gününde (11 Mayıs) köy halkına destek için alana gelen CHP Milletvekilleri Mehmet Bekaroğlu, Seyit Torun ve Mustafa Tuncer demir kapı ile kapatılan çalışma alanına şirket yetkililerinin kendilerini almak istememelerine rağmen uzun tartışmalar sonucunda girebilmişti. Milletvekilleri alana girdikten sonra yol çalışması yapan iş makinelerinin önüne oturup çalışmayı durdurmuş ancak vekillerin vadiden çıkmasından sonra Cengiz İnşaat’a ait iş  makineleri yeniden iş başına geçmişti.

Çalışmalara ara verildi

Bugün (12 Mayıs) 22’nci günde ise CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer’in alana gelmesi üzerine tekrar durdurulan çalışmalara, bayramın 2’nci günü Cuma’ya kadar ara verildiği açıklandı.

Öte yandan köylülerin direniş çadırlarındaki nöbeti devam ediyor.

Sendika.Org

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Entwurf zum Klimaschutzgesetz reicht nicht

Gelebte Vielfalt