in , ,

23 Nisan’dan 23 Nisan’lara Hep Coşkuyla!

23 Nisan

23 Nisan'dan 23 Nisan'lara

Nisan ayının en güzel günü 23 Nisan… Sıfırdan kurulan bir ülkenin en değerli varlıkları olan, çocuklara armağan edilen en güzel bayram. Bir çocuğun gözünde yarını görmek, yüreğinde sevgiyi hissettirmek ne denli güzelse bu bayram da o denli güzeldir. Doğudan, batıdan, kuzeyden, güneye tüm çocuklara kutlu olsun.

Mustafa Kemal Atatürk, geleceği bu günün küçükleri yarının büyükleri çocuklara emanet ederken, onlara bu güzel bayramı da armağan etmiştir. Dünün çocukları olan bizler de bu armağanı kendi çocuklarımıza, önemimi unutmamak üzere, öğreterek bıraktık. Şimdilerde bizim de sevincimiz ondandır. 23 Nisan büyümüş olsak da bizim de bayramımız olarak önemini koruyor. Bu bayram, bir meclisin açılışından ziyada bir birliğin, sevginin, yarının bayramıdır.

Doğudan, batıdan, kuzeyden, güneye tüm çocuklara kutlu olsun.

23 Nisan 1920, saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM’nin açılışının, egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, UNESCO’nun 1979’u Çocuk Yılı olarak duyurmasının ardından,TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ni başlatarak, bayramı uluslararası düzeye taşımıştır.

İstanbul’da 23 Nisan günü, genellikle sabah saatlerinde hafif bir yağmur yağar, öğleden sonra sıcacık bir güneş sarar minik çocukları… Stadyumlar, okul bahçeleri rengarenk kostümleriyle çocuklarla dolar. Kimi halk oyunları gösrerileri yapar, kimi şiir okur, kimi dans eder illa ki bir hazırlıkları vardır koca yürekli miniklerin.. Bu coşku, her yıl biraz daha coşarak dünya çocuklarına ulaşır, konuk edilen her milletten çocukların gösterileriyle, bayram hakkıyla kutlanırdı. Şimdilerde coşkulu kutlamalar yerini kısa bir tebriğe sığdırıyor olsa da büyük yürekler hala şiirlerini, şarkılarını okuyor, bayram çocukların olunca sevinci de bir başka oluyor. Çocuğun bulunduğu her yer panayır, her yer coşkudur. Büyük stadyumları, okulları doldurmanın yasak olduğu şu günlerde, evde kalan, yine de bayramını coşkuyla, sevinçle kutlayan çocuklara bin selam olsun. Bu bayram sizin çocuklar, coşun, koşun herhalükarda bu bayramı yüerğinizle kutlayın. Nice 23 Nisan’lara hep coşkuyla..

Bu coşku, her yıl biraz daha coşarak dünya çocuklarına ulaşır, konuk edilen her milletten çocukların gösterileriyle, bayram hakkıyla kutlanırdı.

Sevgilerimle,

Oya Pervin Pelit

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

İHRACATTA HAVA, İTHALATTA DENİZ YOLU TAŞIMACILĞINA İLGİ ARTTI

»Die Leiden des jungen Werther« im Jungen SchauSpielHaus