Amerikan sivil toplum kuruluşu “Common Sense Education” tarafından verilen ve 2022-2024 yıllarını kapsayan bu unvan, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın öğrencilerine sunduğu güvenli ve doğru teknoloji kullanımını, farkındalık ve sorumluluk taşıyan dijital vatandaşlar olmaları yönünde yaptığı çalışmaları ifade ediyor. Darüşşafaka Eğitim Kurumları öğretmenleri de Common Sense Education eğitim programlarınca hazırlanan “Common Sense Educator” unvanını aldı.
Ortaöğretim düzeyinde Türkiye’nin ilk robot takımını kuran, ilk yapay zekâ sınıfı, ilk VR- AR-Green Screen alanıyla oluşturulmuş karma laboratuvarını, ilk Tekno Girişimcilik ve Gençlik Merkezi’ni açan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın “Common Sense School” unvanı alarak teknoloji ve dijitalleşme alanında öğrencilerine sunduğu nitelikli eğitimi taçlandırdığını belirten Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, “Darüşşafaka olarak bugünden 15-20 yıl sonrasını planlıyor, öğrencilerimizin o günün koşullarına göre yetişmeleri için çalışıyoruz. Her birinin 21. yüzyıl yetkinleriyle donatılmış gençler olarak Darüşşafaka’dan mezun olması temel önceliğimiz. Eğitimin dijital dönüşümü temelinde tüm öğrenci ve öğretmenlerimize tablet sağlıyoruz. Sınıflarımız güçlü teknolojik altyapıya sahip. STEM, kodlama, girişimcilik, dijital dönüşüm eğitimleri veriyoruz. Eğitimde dijital dönüşüm uzun vadeli bir evrim olduğu bilinciyle sürekli olarak bu alandaki yatırımlarımıza devam ediyoruz. ‘Common Sense School’ unvanı da bu alanda yaptığımız çalışmaların bir meyvesidir.”dedi.
Darüşşafaka Hakkında
Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olan Darüşşafaka Cemiyeti; annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak onların yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almasını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesiyle hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor.
Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla belirlenen 1000’e yakın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.
2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti; 2018 yılında notunu 9,50’ye, 2019’da 9.54’e, 2020’de 9,66’ya, 2021’de 9,74’e ve 2022 yılında 9,77’ye yükseltmiştir.