6 Şubat Depremleri’nin ardından OMO Çocuk Parkları projesiyle afet bölgesinde beş oyun parkını çocuklarla buluşturan marka, yeni parklar için insanlara yeni çalışmasıyla çağrıda bulundu. Bir ortaokulun çöp kutusunun yanına yerleştirilen dev pipet kaydırak “Kim yepyeni bir kaydırağı çöpe atar ki?” mesajıyla insanları hemen yanında bulunan OMO geri dönüşüm kutusuna yönlendiriyor. Plastikler atığa değil oyun parkına dönüşsün diyen OMO’nun bu dev kaydırak çalışması da geri dönüştürülecek ve parkların üretiminde kullanılacak.
“Değişim Sensiz Olmaz” çağrısıyla 2022 yılında plastik atıkları oyun parklarına dönüştürerek çocuklarla buluşturan OMO, geri dönüşümün gücünü somut örneklerle göstermeye devam ederken dikkat çeken bir açıkhava çalışmasını hayata geçirdi. Kullanılan su şişelerinin, kapların, ambalajların birer atık değil, geri dönüşümle yeniden hayata dönüştürülebilen nesneler olduğunu göstermek için pipetin kaydırak şeklini aldığı dev bir 3D çalışmaya imza attı. Ümraniye Tantavi Atatürk İlkokulu’daki çöp kutusunun yanına kurulan dev çalışma, “Kim yepyeni bir kaydırağı çöpe atar ki?” mesajıyla insanlara geri dönüşüm çağrısında bulunuyor.
OMO’nun ilgi çekici yeni çalışmasında yer alan ve yapay zeka (AI) ile yapılan QR kod ile Hatay Güzelburç Kızılay Konteyner Kent’e kurulan oyun parkı ekranda açılan portal üzerinden 360 derece gezilebiliyor. Böylece OMO, insanlara geri dönüşüm kutularında biriktirilen plastik atıkların nasıl mutluluğa dönüşebildiğini bire bir deneyimleterek gösteriyor.
Hatay Güzelburç Kızılay Konteyner Kent’i 360 derece gezmek için link:
Plastikler atığa değil, çocuklar için oyun parkına dönüşmeye devam ediyor
OMO Çocuk Parkları projesiyle Ağrı ve Trabzon’daki çocuklarla iki oyun parkı buluşturan marka, 6 Şubat Depremleri’nin ardından yeni oyun parklarını bu bölgeye yönlendirdi. Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’daki çocuklarla beş oyun parkı buluştu. Yeni oyun parkları için çalışmalarına devam eden OMO, insanları plastiklerini OMO geri dönüşüm kutularında biriktirmeye davet ediyor. Burada biriken plastikler, depremden etkilenen yerleşim alanlarında çocuklar için oyun parklarına dönüşmeye devam ediyor.
OMO Marka Müdürü Elif Yıldırımcan, “Geri dönüşüm alışkanlığını desteklemek için plastiğin bir atık olmadığını, geri dönüşümle farklı formda yeniden hayata dönüştürülebilen bir nesne olduğunu göstermek istiyoruz. Mesajımızı ürettiğimiz oyun parklarıyla somut bir örnekle vermenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu bilinci yaymak için insanların ilgisini çekecek bir açıkhava çalışmasıhazırladık. Pipetten kaydırağımız ile insanlara bugün kullandıkları plastik ürünlerin yarın çocukların yüzünü gülümsetecek kaydırağa, salıncağa, tahterevalliye dönüşebilir olduğunu göstermek istiyoruz. Çünkü gerçek değişim kolektif çaba istiyor, değişim siz olmadan olmuyor.” dedi.