Sanat ve edebiyatın dergisi Hürriyet Gösteri, gündemle kalıcılık arasındaki çizgiyi dengelemeye devam ediyor. 23 Mayıs Salı günü yayımlanan sayı; uzun yıllar Hürriyet Gösteri’nin yazı işleri müdürlüğünü yapan dergi yöneticisi, tiyatro eleştirmeni Hami Çağdaş’ı dostlarının ve birçok yazarın anıları ile anıyor. Farklı kuşaklardan yazarların imzasıyla farklı sanat dallarını inceleyen geniş yelpazesiyle Hürriyet Gösteri dergisi, kültür sanat dünyasına bilginin ötesinde içerikler sunmaya devam ediyor.
Şair Tuğrul Tanyol, Hürriyet Gösteri’nin yeni sayısında Behçet Necatigil’in dizelerinin arasına ustaca düşüncelerini yerleştirdiği şiir ‘Açık’ı inceliyor. Ödüllü son şiir kitabı ‘Güneş Kalır Bir Başına’dan sonra denemelerini bir araya getirdiği ‘Yakınlıklar’ ile özgün imgeler dünyasına düşünsel bir pencere açan Ömer Erdem ile keyifli bir söyleşisi bulunuyor. 342. Sayı; Türkiye sinemasının başyapıtlarına imzasını atan ödüllü yönetmen, yapımcı ve senarist Ömer Kavur filmleri üzerine bir değerlendirmeye yer veriyor. Yazıda, diyalogları Selim İleri tarafından yazılmış ‘Kırık Bir Aşk Hikayesi’ne dair geniş biz çözümleme de aktarılıyor. Selçuk Altun, ‘Hayat Romanlardan Daha Tuhaf’ üçlemesinin üçüncü kitabı ’İşte Geldim Deniz Kenarı’ hakkında yazıyor. Arkas Koleksiyonu’ndan derlenen bir seçkiyle 18. yüzyıldan 20. yüzyılın sonuna kadar sanatçıların pencere temasıyla ilişkilerini ele alan sergi, Hürriyet Gösteri sayfalarına yansıyor.
Yeni sayıda, Cevat Çapan ‘Eski Şarkı’, Ahmet Telli ‘Bu’, Tuğrul Keskin ‘Sevgili Bir Şehre Sorular’ şiirlerine, Enis Batur ‘Taş’, Serhan Aytekin ‘Füruzan’, Oğuz Demiralp ‘Unutulmaması Gereken İki Ressam’, Cenk Gündoğdu ‘Kemal Özer’le’, Feridun Andaç ‘Zaman Dönencesi’, Haydar Ergülen ‘İnsan Yüzünün Haritası’, Şevket Dağ ‘Evrim Altuğ’ yazıları ve daha birçok içerik okurla buluşuyor.
40 yıldır sanatın her alanına; usta kalemlerin yazıları, gündem yaratan konuları ve eleştirileriyle yön veren Gösteri dergisi, mayıs-haziran-temmuz sayısıyla okuyucuyla buluşuyor.