in ,

Harun Antakyalı’nın yeni solo sergisi “BU” 21 Mart’ta Yapı Kredi bomontiada’da açılıyor

Sergi

Yapı Kredi bomontiada Galeri, 21 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında Cue Art Space organizasyonu ile düzenlenen Harun Antakyalı’nın “BU” sergisine ev sahipliği yapacak. GROHE Türkiye’nin desteğiyle gerçekleşen sergi, sanatçının farklı dönemlerinden eserlerini retrospektif bir bakışla bir araya getiriyor.

Yapı Kredi bomontiada Galeri, 21 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında Cue Art Space organizasyonu ile düzenlenen Harun Antakyalı’nın “BU” sergisine ev sahipliği yapacak.  GROHE Türkiye’nin desteğiyle gerçekleşen sergi, sanatçının farklı dönemlerinden eserlerini retrospektif bir bakışla bir araya getiriyor. Sergi, her gün saat 10.30-20.00 saatleri arasında gezilebilir. 

Metropolü, onun karmaşık yapısıyla şekil almış insanları ve ana maddesi betonu yapıtlarında işleyen Harun Antakyalı’nın, 30. yılını tamamladığı profesyonel sanat kariyeri boyunca ürettiği eserlerden dünden bugüne bir seçki sunan “BU” sergisi, Cue Art Space organizasyonuyla 21 Mart – 9 Nisan 2023 tarihlerinde Yapı Kredi bomontiada’da sanat izleyicisiyle buluşuyor. 

Modern ve post-modern yaşamın kaynağı metropolden, yükselen binalardan, duvarlardan, sokaklardan, 20. ve 21. yüzyıl insanının her daim temasta olduğu betondan ve tüm bunların insana yansımalarından görsel ve fikirsel evrenini oluşturan Harun Antakyalı; bu yaklaşımını, sanat pratiğinde figür, malzeme, yüzey, doku ve boyut gibi unsurlara dahil ederek farklı formlarda ifade etmiştir. 

Sokağı ekspresyonist bir tutumla galeri mekânına taşıması buradan kaynaklanmaktadır. Bu tavırla aynı zamanda, sanatçı kendi kimliğini şehrin tamamına nüfuz edecek kadar geçirgen kılar, beton malzemesi üzerinden sokak sanatının özgürlüğünü benimser; metropol yapılarının tümü, okullar, binalar, hastaneler, köprüler ve duvarlar, Antakyalı’nın figürlerinin dolaşabileceği alanlara dönüşür. Bu nedenle sanatçının çalışmalarını yakından gördükten sonra her yüzeyde tekrar akıl dışı ya da bilinç dışı bir noktada figürleri karşınıza çıkabilir.

Harun Antakyalı’nın modern insanın metropolün yapısıyla birleşik, karmaşık ve hatta çapraşık varlığının yanı sıra, sokağın bir parçası olarak insan fikrinden yola çıkan yaklaşımını nasıl ele aldığını, zamana yayılan bir perspektiften göstermeyi amaçlayan “BU” sergisi, 21 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada Galeri’de her gün saat 10.30 ile 20.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilir. 

Sergilenecek eserlerin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı TOÇEV’in yararına; sergi kapsamında hazırlanan ve sanatçının tasarımlarını taşıyan ürünlerin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı ise sokak hayvanları için çalışan sivil toplum kuruluşları HEPADER, ÇAKBİPATİ ve PAWGUARD’ın yararına bağışlanacaktır.

Harun Antakyalı hakkında

1965 İskenderun doğumlu olan Harun Antakyalı, Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümü mezunudur. Antakyalı İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Sokak sanatının ruhunu iç mekanların duvarlarına taşımaktadır. Sanatçının seçili solo sergileri arasında; Metropol izlenimleri, İskenderun (1992); Metropol Kirlenmeler, Dam Galeri, Ankara (1995); Yaşarım, Yaparım, Tüketirim, Şekerbank Ömer Sunar Sanat Galerisi, Ankara (1997); Benim Olympos’um Yok, Anka Galeri, Ankara (1998); Olympos’u Olmayanlar Buraya, Karaca Sanat Galerisi, Ankara (1999); Melekler Düş Kuramaz, Galeri Sanat Yapım, Ankara (2000); Don(suz) Kişotlar, Karaca Sanat Galerisi, Ankara (2001); HiltonSA, Ankara (2002); Korku-Yorum, Galeri Artı, Ankara (2003); Galeri Siyah Beyaz, Ankara (2004); Metropolü Anlayan An(lar), Karaca Sanat Galerisi, Ankara (2005); AHK, Çağla Cabaoğlu Art Gallery, Antalya (2006); Galeri CEF, İstanbul (2009); MMX by Harun Antakyalı, Galeri CEF, İstanbul (2010); Beton Tuvaller, Çağla Cabaoğlu Art Gallery, İstanbul (2011); Betonun Halleri, Çağla Cabaoğlu Art Gallery, İstanbul (2012); Kriminal, m1886 Sanat Projeleri, Ankara (2013); Apar-topar, Galeri Ark, İstanbul (2013); %100 Harun Antakyalı, Abitus Sanat Projeleri, A.R.K İstanbul (2016); INFORMEL, Alan İstanbul (2016); Aksiyon, Club Marvy, İzmir (2017); %100, Summart Kültür Merkezi, İstanbul (2018); İnovasyon, Galeri Güven, Ankara (2018); İşler Güçler, Krişna Sanat Merkezi, Ankara (2019); Rengârenk, Club Marvy, İzmir (2019); Formülsüz, Galeri Ark, İstanbul (2020) yer almaktadır.

Sanatçının seçili grup sergileri arasında; Üç Kuşak Türk Resmi, Anka Galeri, Ankara (1997); Ankara’da Genç Sanat 1, Çağdaş Sanatlar Merkezi, Ankara (1998); 75. Yıla Armağan Plastik Sanatlar Sergisi, Çağdaş Sanatlar Galerisi, Ankara ve Dolmabahçe Kültür Merkezi, İstanbul (1998); I. Buluşma (Ali Kotan, Eşber Karayalçın, Harun Antakyalı), Galeri Sera, Ankara (1999); 2000’e Doğru Gençler Sergisi, AKM, İstanbul (1999); Fatih Urunç & Harun Antakyalı, Duo sergi, Picante Bodrum (2000); Kargaşa 1, Kargart, İstanbul (2002); Kargaşa 2, Kargart, İstanbul (2003); II. Buluşma (Ali Kotan, Eşber Karayalçın, Harun Antakyalı), Galeri Sanat Yapım, Ankara (2003); Eksik Olan, Karşı Sanat Çalışmaları, İstanbul (2003); Savaşa Karşı Sanat, Galeri Sanat Yapım, Ankara (2003); TEMA II KADIN, Galeri Sanat Yapım, Ankara (2004); III. Buluşma (Ali Kotan, Eşber Karayalçın, Harun Antakyalı), Galeri Artı, Ankara (2004); Art Trol, İstanbul Modern Sanatlar Galerisi (IMSG), İstanbul (2005), Kargaşa 5, Kargart, İstanbul (2005); Genişleyen Daralan, İstanbul (2008); IV. Buluşma (Ali Kotan, Eşber Karayalçın, Harun Antakyalı), Galeri CEF, İstanbul (2009) yer almaktadır. 

Cue Art Space hakkında

Cue Art Space, sanatçılara, sanat projelerine ve koleksiyonerlere rehber olmak, birlikte işbirliği alanları oluşturmak için var olan bir sanat platformudur. Cue Art Space, lokal ve uluslararası sanat üretimini yakından takip ederek çalışmakta, aktif sanat kariyerlerini uzun yıllardır devam ettiren usta sanatçıların yanı sıra kariyerlerine yeni başlayan sanatçıları da temsil etmekte ve desteklemektedir. Çağdaş Sanat alanında 10 yılı aşkın bir deneyimle kurulan Cue Art Space, İstanbul ve Berlin sanat ekseninde konumunu belirlemiştir.

Kurumsal ve kişisel koleksiyonlara sunulan sanat danışmanlığı kapsamında; sanatçı-eser seçimi, sanatçı-koleksiyoner-kurum koordinasyonu, eser-mekan ilişkisinin düzenlenmesi konuları yer almaktadır.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Halbfinal-Duelle im LOTTO-Pokal der Herren ausgelost

In einem Land, das es nicht mehr gibt