in ,

Milliyet Executive’den “Umut” üzerine bir inceleme

Dergi

İş dünyasında yaşanan güncel gelişmeleri özgün bir perspektif ve özel konu çalışmalarıyla ele alan dergide; yapı güçlendirme konularına dair farklı bakış açıları da gündeme getiriliyor.

Milliyet Executive yeni sayısında, Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından akıllarda soru işareti yaratan farklı konu başlıklarını uzmanlarla irdeliyor. İş dünyasında yaşanan güncel gelişmeleri özgün bir perspektif ve özel konu çalışmalarıyla ele alan dergide; yapı güçlendirme konularına dair farklı bakış açıları da gündeme getiriliyor.   

Milliyet Executive, Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerin ardından “umudu kaybetmemek” temasını 8 Mart Çarşamba günü çıkacak yeni sayısında başlığa taşıyor. Yapı güvenliği konusunda kaygı hissinin arttığı bu günlerde; şehirleşme, kentsel dönüşüm ve yapı güçlendirme konularını uzmanlarla birlikte irdeliyor. Yeni kentleşme sistem tasarımlarının yanı sıra depremden etkilenen kadınların istihdamı, koruyucu aile başvuru süreci ve daha birçok başlığı okuyucuyla buluşturuyor. 

İstanbul’da Milliyet Gazetesi ile birlikte ücretsiz olarak sunulan, Türkiye’nin diğer illerinde ise bayiler ve kitabevlerinden ulaşılabilen Milliyet Executive; yeni sayısında şehirlerdeki sıkışık bina düzeni, açık alan azlığı ve eski yapı stoğu gibi endişe düzeyini artıran pek çok sorunu ele alıyor. Yeni bir sistem tasarımının nasıl kılavuz görevi üstlenebileceğinin altını çizen uzmanlar, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekiyor. Bina güçlendirme yollarını adım adım işleyen Milliyet Executive, kredi ve devlet desteği üzerine incelemelerini de aktarıyor. Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu, afete dirençli şehirlerin planlama ve yapılaşma sürecinde öne çıkan ana öğeleri ele alırken kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecekleri de sıralıyor. Şükrü Andaç ‘Deprem, umut ve Van Gogh’ yazısıyla içinde bulunduğumuz zorlu dönemde yol almanın önemine değiniyor. 

Milliyet Executive, Türkiye’nin gündeminde yer edinen diğer bir başlık olarak koruyucu aile modeline yer veriyor. Refakatçisi olmayan deprem mağduru çocuklar için seferber olunurken, ömür boyu sorumluluk gerektiren koruyucu aile modeli hakkındaki sorular dergide cevap buluyor. Mart sayısında ayrıca deprem felaketinin ardından birçok şirket yöneticisinin aklında beliren “Depreme hazır mıyız?” sorusu üzerine ayakları yere basan bir yol haritası çiziliyor. 

Tüm dünyada ekonomik belirsizliklerin arttığı bu süreçte CFO’lar kariyerlerinde ciddi bir sınavdan geçerken, sergiledikleri performansla dikkat çeken Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su son sayıda listeleniyor. Milliyet Executive sayfaları; deprem sonrasında gündeme gelen veri saklama meselesi, güvenli yatırım seçenekleri, kadınların istihdamdaki yeri ve dikkat çeken birçok konu başlığını ele alıyor.  

Milliyet Executive, her ay yayımlanan yeni sayılarıyla iş dünyasının merak edilenlerini, analizleri ve trendleri mercek altına almaya devam edecek. Dergiye tüm Türkiye’de erişilebileceği gibi Getir, Turkcell Dergilik ve dijital platformlardan da ulaşmak mümkün.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Feldzug der Regierung gegen Zeitung elPeriódico

Außenministerin Baerbock im Irak: Feministische Außenpolitik auch für Yezidinnen