in ,

Mimaki’nin yeni TxF150-75 DTF baskı makinesi yeni bir segment yaratıyor

Hazır giyim baskısında yeni ve farklı bir çözüm

Mimaki, tekstil ve giyim baskı uygulamaları için ilk DTF baskı makinesi TxF150-75 ve DTF için ısı transfer pigment boyası PHT50 ile kullanıcılarına yeni fırsatlar sunuyor. Doğrudan filme baskı yöntemi ile hem baskı prosesi daha güvenli ve kesintisiz hale geliyor hem de kalite endişeleri son buluyor.

Geniş format inkjet baskı makineleri, kesim plotterları ve 3D baskı makinelerinin uzman ve lider markası Mimaki, tekstil baskısında dikkat çekici yeniliklerini pazara sunmaya hazırlanıyor. Mimaki ürün portföyüne eklenen ilk DTF (Doğrudan Filme Baskı) modeli TxF150-75 baskı makinesi, geleneksel baskı yöntemlerinin ve mevcut birçok zayıf dijital çözümün sorunlarını aşarak kullanıcılarına yeni fırsatların kapısını açıyor. Ayrıca, DTF baskı için geliştirilen PHT50 transfer pigment boya da sorunsuz ve çevreye duyarlı bir baskı sürecini ve yüksek kaliteli baskıları mümkün kılıyor. Nisan ayı itibariyle tüm dünya ile birlikte Mimaki Eurasia tarafından Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni model, doğrudan filme baskı yönteminin giyim ve moda endüstrisine getirdiği avantajları gözler önüne serecek.

TxF150-75 DTF baskı makinesi saatte 3,3 m2’ye varan baskı hızı, 1440 dpi’a kadar baskı çözünürlüğü ile 80 cm genişliğinde basılı DTF tabakaları üretebiliyor. Baskı işlemini kolaylaştıran ve hızlandıran bu yeni çözüm, geleneksel ve alışılmış yöntemlere güçlü bir alternatif oluşturuyor.

Gelişmiş DTF baskı ile pazar güven kazanıyor

Mimaki’nin ilk doğrudan filme baskı makinesi TxF150-75, DTF pazarında yaşanan birçok soruna da son veriyor. DTF baskı makinelerinde sıklıkla görülen boya püskürtme ve nozül arızaları ile beyaz boya çökelmesi gibi sorunlar pazarın büyümesinde ciddi yavaşlamaya yol açmıştı. Mimaki Çekirdek Teknolojileri’yle donatılan TxF150-75, bu sorunların tümünü ortadan kaldırarak güvenli ve konforlu bir baskı işlemi sağlıyor. Mimaki Sirkülasyon Teknolojisi (MCT) ile beyaz boya periyodik olarak sirküle ediliyor ve çökelme etkili bir şekilde engelleniyor. Bu sayede beyaz boyada tıkanma yaşanmazken, iş akışı boyunca makine her zaman çalışmaya hazır halde bulunuyor.

Mimaki’nin Nozül Kontrol Ünitesi (NCU) ve Nozül Kurtarma Sistemi (NRS) sayesinde güvenli baskı işlemi garanti altına alınıyor ve nozül sorunları oluşmadan, kesintisiz üretim elde edilebiliyor. 45 kg ağırlığa kadar rulolarla beslenebilen TxF150-75, standart olarak Rasterlink7 yazılımıyla birlikte geliyor.

PHT50 transfer pigment boya ile canlı baskılar ve çevreye duyarlı ürünler

Mimaki, yeni TxF150-75 DTF baskı makinesi ile birlikte kullanıcıları için PHT50 transfer pigment boyayı da geliştirdi. Beş renkten (CMYK ve Beyaz) oluşan bu boya tüm tekstil ürünlerinde güvenle kullanılabiliyor. Mimaki, boyaların niteliğinde olduğu kadar ambalajlarında da yeni gereksinimleri karşılayan değişiklikler gerçekleştirdi. Havası alınmış alüminyum paketlerde sunulan boyalar, böylece boya püskürtme sorunlarına yol açmıyor ve kullanıcılara stabil bir baskı işlemi sağlıyor.

PHT50 transfer pigment boyalarının bir başka özelliği de çevreye ve insan sağlığına duyarlı olması. Hiçbir zararlı içerik barındırmayan boyaların, tekstil ürünlerinin güvenliğini garanti altına alan uluslararası güvenlik standardı OEKO-TEX ECO PASSPORT sertifikasını mart ayı sonuna kadar alması planlanıyor. Sertifika ile birlikte, orijinal Mimaki boyalarının çevre dostu olduğu teyit edilirken, aynı zamanda nihai tekstil ürününün müşterilerin sağlığına da zararlı olmadığı belgelenecek.

Mimaki DTF baskı ile giyim ve moda endüstrisine yeni fırsatlar sunuyor

Mimaki Eurasia Bölge Satış Müdürü Hüseyin Şarerler DTF (Doğrudan Filme) baskının başta tişört olmak üzere, tekstil ve hazır giyim endüstrisinde hızla benimsenen bir yöntem olduğunu söyledi. Giyim pazarında serigraf baskının halen yaygın olarak kullanıldığını ancak bunun düşük adetli ve özel üretimlere uygun olmayan kalıplar gerektiren bir yöntem olduğunu söyleyen Şarerler sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüksek üretim maliyetinin yanı sıra, bu yöntemde kalıp hazırlamak uzun zaman ve emek gerektiriyor. Lastik katmanların kullanıldığı ısı transfer yönetiminde ise basılı tasarımı kumaşa sabitlerken transferin gereksiz kısımlarının manuel olarak çıkartılması gerekiyor. Yani bu yöntem de istendiği kadar efektif olmuyor. Buna karşın son yıllarda yaygın olarak kullanılmaya başlayan DTG (Doğrudan Giysiye) baskıda kalıp ihtiyacı ortadan kalkmakla birlikte, kumaşa ön işlem yapılması ve her adımda operatörün süreci manuel olarak gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu bağlamda, DTF baskı, geleneksel baskı yöntemindeki zorlukları aşmakla kalmıyor, diğer dijital baskı teknolojilerinin eksiklerini ve sorunlarını da ortadan kaldırıyor.”

Tişört dahil olmak üzere hazır giyim ve moda baskı uygulamaları için TxF150-75’in pazardaki en iddialı çözüme dönüşeceğini kaydeden Şarerler, bu DTF baskı çözümünün yanı sıra sektöre boya ve RIP yazılımı dahil komple çözüm sunacaklarını aktardı. Şarerler; “Tüm dünya ile eş zamanlı olarak Türk tekstil endüstrisine sunacağımız bu çözümde görüldüğü gibi, sürekli inovasyon ilkemiz doğrultusunda, kullanıcılarımıza talep ettikleri ‘güzellik ve hız’ı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

DTF baskı nedir?

Tekstil ve giyim endüstrisi için yeni bir üretim yöntemi olarak öne çıkan DTF (Doğrudan Filme) baskıda, tasarım önce özel bir transfer filmi üzerine direkt olarak basılır. Daha sonra, bu basılı filme sıcakta eriyen toz (endüstride şeker ya da transfer baskı tozu da adlandırılır) serpilir, ardından bu toz bir transfer tabakası oluşturmak için ısıtılır ve kurutulur. Ortaya çıkan bu transfer tabakası, tişört gibi giyim ürünlerine ısıyla preslenerek işlem tamamlanır.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Der Hamburger Fußball-Verband trauert um Rudolf Schlienz

Verspätungen und Ausfälle bei Geschäftsreisen – was ist zu beachten?