İklim Diplomasisi Haftası kapsamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut’un da katılacağı, moderatörlüğünü gazeteci, iklim aktivisti Serkan Ocak’ın yapacağı gençlik panelinde de gündem iklim değişikliği olacak.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, İklim Diplomasi Haftası kapsamında Antalya’dan iklim değişikliği konusunda diyalog ve iş birliği çağrısında bulunacak, diplomatik diyaloglarda iklim eylemine öncelik verilmesine dikkat çekecek. Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri aracılığı ile İklim Diplomasisi Haftası kapsamında yurt çapında birçok etkinlik gerçekleştirildi, 14-15 Kasım tarihlerinde ise Antalya’da kapanış etkinlikleri düzenlenecek, gençlerin merkezinde olduğu paneller, konserler ve ağaç dikme etkinlikleri gibi farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek.
İklim Diplomasisi Haftası, dünyanın dört bir yanındaki Avrupa Birliği Delegasyonları ve Avrupa Birliği’ne üye devletlerin büyükelçilikleri aracılığı ile iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla düzenleniyor, ülkeler arasında iklim diyaloğunu, iş birliğini teşvik ediyor. Bu kapsamda iklim alanında farkındalık çalışmaları, iklim değişikliği konulu paneller, söyleşiler, konferanslar ve ağaç dikimi gibi farkındalık çalışmaları gerçekleştiriliyor. İklim krizi ile doğrudan ilişkili enerji krizi ve mevcut jeopolitik durum nedeniyle bu yıl İklim Diplomasisi Haftası’nın teması ise enerji.
İklim Diplomasisi Önleyici Diplomasi Olarak Hayata Geçiriliyor
Avrupa Birliği, Avrupa Yeşil Mutabakatı, İklim Yasası ve 2030 yılına kadar en az yüzde 55 emisyon azaltımı sağlamaya yönelik politika ve mevzuat önerileri ile 2050 yılına kadar iklim-nötr hale gelmeyi hedefliyor. İklim Diplomasisi, bu hedeflere ulaşmada önleyici diplomasi olarak hayata geçiriliyor.