Haliç Üniversitesi, “All In One” konseptli kampüsünde bir ilke daha imza atarak, 15 ülkeden akademisyen ve medya uzmanlarının katılımıyla düzenlenecek uluslararası medya kongresine ev sahipliği yapacak. Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Haliç Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Medya Okuryazarlığı Derneği ve İKSAD (İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar) Enstitü işbirliğiyle yapılacak olan “5. Medya Okuryazarlığı Forumu” kapsamındaki “Dijital Dönüşüm Çağında Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (DUSK)”, 11-12 Kasım tarihlerinde üniversitenin 5. Levent Kampüsü’nde gerçekleşecek.
Dijital endüstriler kapsamındaki çalışmaların tamamına kaynak oluşturmayı ve elde edilecek sonuçlarla dijital çağın geleceğine yön vermeyi amaçlayan 5. Medya Okuryazarlığı Forumu’nda katılımcılar, dijital alana ilişkin önemli tespit ve deneyimlerini paylaşacak. “Dijital Akademisyen, Dijital Çalışan, Dijital Genç!” temasıyla gerçekleşecek kongrede “dijital” ana başlığı altında okuryazarlık, işletme, beşeri bilimler, metaverse, çalışma hayatı ve öğrenmenin yanı sıra e-sağlık ve eğitimin dijitalleşmesi konularındaki bildiri ve çalışmalar sunulacak.
İlk Kez “Dijital Vatandaşlık Kimliği” Verilecek
Haliç Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak medya kongresi kapsamında Türkiye’de ilk kez çevrimiçi olarak tamamlayacakları eğitimin ardından katılımcılara “Dijital Vatandaşlık Kimliği (Digi Citizen)” verilecek. Ayrıca kongre kapsamındaki akademik bildirilerin ışığında “Dijital Dünyanın İnsanları” isimli uluslararası editörlü bir kitap çıkarılması hedefleniyor. Küresel medya literatürüne katkı sağlamak; ebeveyn, akademisyen ve gençleri aynı kongrede farklı içerik ve uzman isimlerle aynı çatı altında toplayıp, zengin katılımlı bir profil oluşturmak ve her bir katılım profilinden 5 kişi olmak üzere toplamda 20 kişiden oluşan yuvarlak masa çalıştayı ile forumu tamamlayarak, ülkemizdeki dijital vatandaşlık ekosistemini kurmak amaçlanıyor.
İş, akademi ve medya dünyasının önde gelen isimlerinin katılacağı kongrenin ilham veren konuşmacıları arasında teknoloji şirketleri ve dijital platformların üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Türkiye’den ve dünyadan seçkin üniversitelerin akademisyenleri yer alacak. Akademik bildiri sunumları ve panellerin yapılacağı ilk günün ardından uygulamalı multidisipliner atölye çalışmaları ve dijital bir sergi kongrenin ikinci gününde ziyaretçilerle olacak. Ayrıca Digital Expo’da dijitalleşme üzerine çalışan ve bu alanda çözümler geliştiren şirketlerin kuracağı, birebir iletişimin mümkün olduğu stantlarda da hizmet ve ürün tanıtımları gerçekleştirilerek kurum, sektör ve akademi buluşması sağlanacak.