in ,

Otel online satışlarının analizi için önemli anahtar rakamlar

Hotel

Birçok otel için online dağıtım en önemli rezervasyon kaynaklarından biridir. Peki potansiyel konukları kendileriyle rezervasyon yapmaya ikna etmeyi ne kadar başarıyorlar? Peki hangi çevrimiçi kanallar en iyi sonuçları veriyor? Çevrimiçi dağıtımın analizi bu sorulara yanıt getirmekte ve hangi kampanya ve kanalların gerçekten zaman ve para yatırımına değer olduğu hakkında bilgi sağlamakta. Hotel-Spider, bu analizde hangi performans göstergelerinin eksik olmaması gerektiğini özetliyor.

Çevrimiçi dağıtımın başarısına ilişkin temel bir genel bakış elde etmek için, çevrimiçi rezervasyonların toplam rezervasyon sayısı içindeki payı ilgi çekicidir. Daha derine inmek için, OTA’nın doğrudan rezervasyonlara oranı da incelenebilir. Bu rakamlar, online dağıtımın hangi kanallara yayıldığı hakkında bilgi vermektedir. Bu da mevcut girişimlerin ve kampanyaların satışları istenen yönde yönlendirmek için yeterli olup olmadığını gösterir.

Her bir çevrimiçi kanalın ortalama rezervasyon değeri de değerli bilgiler sağlar. Daha uzun bir süre boyunca ölçülen bu değer, en yüksek değerli rezervasyonların nereden geldiğini gösterir. Bu, bir otelin bu kazançlı rezervasyonlardan daha fazla elde etmek için hangi kanallara daha fazla odaklanması gerektiğini ortaya çıkarabilir. Ancak, biraz incelik gereklidir. Bir kanaldaki yüksek ortalama rezervasyon değeri, otomatik olarak yüksek sayıda değerli rezervasyon vaat etmez.

Son bir ilginç nokta da bireysel kampanyaların mali karlılığıdır. Bir otelin en çok nelerden faydalandığını gösterir. Burada, bir girişimin elde ettiği ciro maliyetlerle ilişkilendirilir. Bu şekilde, belirli mevsimlere veya tatillere yönelik tekliflerin yanı sıra Google veya sosyal medyadaki reklamlar, etkileri açısından özel olarak analiz edilir. Bu, otellerin en kârlı pazarlama stratejilerini belirlemelerine ve bunlara daha fazla odaklanmalarına olanak tanır.

Bu noktalardan sadece birkaçına daha yakından bakmak bile maliyetleri azaltmaya ve satışları optimize etmeye yardımcı olabilir. Elbette, tüm temel performans göstergelerinin derinlemesine analizi daha da iyi sonuçlar verecektir.

Foto: Tourisoft / Hotel-Spider

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

„Die Republik zerstörte unser Alphabet, unsere Sprache, unsere Denkstrukturen“

Eine kleine Funktion in diesem Kugelschreiber hat schon viele Leben gerettet