in , ,

Madagaskar’da gıda krizi sürüyor

Alman Kızılhaçı (DRK)

DRK, Madagaskar'daki kardeş kuruluşunu, uzun vadede gıda güvensizliğini önlemek amacıyla iklim değişikliğine uyumun yanı sıra özellikle dayanıklılığı güçlendiren projelerin uygulanmasında destekliyor.

Alman Kızılhaçı’na göre Madagaskar’da halkın yaşamı her geçen gün daha da kötüye gidiyor: Ülkeyi sarsan iki kuraklık döneminin ardından, özellikle güneyde insanlar hala aşırı gıda güvensizliği çekiyor – bunun bir nedeni de artan fiyatlar. Bunun milyonlarca insan için dramatik sonuçları olabilir. „Madagaskar son on yılların en kötü gıda kriziyle mücadele ediyor. Dünya Gıda Günü kapsamında, bu büyük tehdide bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz. Acilen harekete geçme zamanıdır“ diyor Alman Kızılhaçı (DRK) Genel Sekreteri Christian Reuter.

„Kıtlıklar manşetlere çıkmaya devam ettikçe, kriz yorgunluğu tehlikesi ortaya çıkıyor. Ancak ihtiyacın korkunç boyutunun daha yaygın bir şekilde görülmesi gerekiyor“ diyor Reuter. Madagaskar’ın güney bölgelerindeki her on haneden üçünün içme suyuna erişimi yok ve ailelerin çoğunluğu için gıda, harcamalarının yaklaşık yüzde 75’ini tek başına oluşturuyor. Sadece iki yıl üst üste yaşanan kuraklık değil, aynı zamanda artan gıda fiyatları ve ürün hasarı da Madagaskar’ın nüfusunu sarstı. Yaklaşan mahsulsüz dönemin durumu daha da kötüleştirmesi bekleniyor. Reuter, „Hane halkının yüzde 84’ünün çiftçi olduğu ve yaklaşık üçte birinin ticari ve hayvancılık sektörlerinde çalıştığı düşünüldüğünde, yüzde 40’a varan akaryakıt fiyat artışları temel mallar üzerinde temel bir etki yaratıyor“ diyor. „İklim değişikliği ve Ukrayna krizinin yol açtığı zorluklar da artan enflasyonu beraberinde getirecektir.“

DRK, Madagaskar’daki kardeş kuruluşunu, uzun vadede gıda güvensizliğini önlemek amacıyla iklim değişikliğine uyumun yanı sıra özellikle dayanıklılığı güçlendiren projelerin uygulanmasında destekliyor. Buna ek olarak, sağlık ve WASH (Su Sıhhi Hijyen) hizmetleri suya daha kolay erişimi teşvik ederken, doğrudan nakit dağıtımları temel ihtiyaçların karşılanması için nüfusa mali yardım sağlamaktadır. Reuter, „Milyonlarca insana hayat kurtaran yardımların artırılmasına ve uzun vadeli taahhütlerle bu krizin temel nedenlerinin ele alınmasına acil ihtiyaç var“ dedi.

Foto: ©Italian Red Cross, IFRC, DRK, CSR-Jobs, Stanhope-Verlag

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

2.476 Mal wurden chemische Waffen eingesetzt

digitalhealth.PRO: Neue Messe für das Ökosystem digitale Gesundheitswirtschaft in Hannover