in ,

Uzun mesafe ücretleri tarife değişikliğinde ortalama yüzde 4,9 oranında artıyor

Firmalar

Almanya şu anda son 50 yılın en yüksek fiyat artışlarını yaşıyor. Deutsche Bahn (DB) da, örneğin artan enerji maliyetleri nedeniyle bu durumdan etkilenmekte.

Almanya şu anda son 50 yılın en yüksek fiyat artışlarını yaşıyor. Deutsche Bahn (DB) da, örneğin artan enerji maliyetleri nedeniyle bu durumdan etkilenmekte. Diğer pek çok şirket gibi DB de fiyatlarını ayarlayarak büyük fiyat artışlarına tepki vermek zorunda kaldı. Bölgesel taşımacılık için Alman tarife birliği Eylül ayı başında ortalama yüzde 4’lük bir fiyat ayarlaması yapacağını duyurmuştu.

DB’nin uzun mesafe hizmetlerinde fiyatlar, 11 Aralık’taki tarife değişikliğinde ortalama yüzde 4,9 oranında artacak. Dolayısıyla fiyat artışı, yaklaşık yüzde 8 olan mevcut enflasyon oranının önemli ölçüde altında kalıyor.

Başlangıç fiyatları Super Sparpreis için 17.90 Avro ve Sparpreis için 21.90 Avro olarak eskisi kadar düşük kalmaya devam ediyor. Super Sparpreis Young da 27 yaş altı yolcular için 12,90 Avro’dan başlayan fiyatlarla sunulmaya devam ediyor. Koltuk rezervasyonu fiyatı değişmeyerek 2. sınıfta 4.50 Avro ve 1. sınıfta 5.90 Avro olarak kaldı. Esnek ücretler 11 Aralık itibariyle ortalama yüzde 6,9 oranında artacak.

BahnCard 25, 50 ve 100’ün yanı sıra güzergah sezonluk biletlerinin fiyatları ortalama yüzde 4,9 oranında artacak. BahnCard 25 ve 50 deneme kartları eskisi kadar ucuz olmaya devam edecek. Yolcular için, 10 veya 20 ayrı yolculuk içeren esnek çoklu yolculuk biletleri mevcut olmaya devam edecek. Tüm tekliflerle birlikte yeni tarifeler için rezervasyonlar 12 Ekim’de başlıyor. Seyahatlerini 10 Aralık tarihine kadar ve bu tarih dahil olmak üzere rezerve edenler eski fiyatlarla seyahat etmeye devam edecekler.

Foto: DB AG / Wolfgang Klee

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Unbezahlbare historische Artefakte verschwunden

10 bewaffnete Organisationen erklären Waffenstillstand