in ,

Prof. Dr. Ozan Bahar’ın kaleminden “Nasıl Mutlu Olurum?”

Kitap

Mutlu olmak üzerine derinlemesine düşündüren “Nasıl Mutlu Olurum?” kitabı, Prof. Dr. Ozan Bahar’ın kaleminden okurlarıyla buluşuyor. Kişisel gelişim ile ilgili notlar düşen “Nasıl Mutlu Olurum?”, İnkılâp Kitabevi etiketiyle yayımlandı.

Prof. Dr. Ozan Bahar, insanlık tarihi boyunca sorgulanan “mutluluk” kavramını ele aldığı “Nasıl Mutlu Olurum?” kitabıyla okurlarının karşısına çıkıyor. Konuşmanın kolay, hayatın engebelerinden dolayı uygulamanın zor olduğu bir mevzuya değinilen kitapta; en çaresiz hissedilen anda dahi mutluluğu aramanın mümkün olduğu anlatılırken; zor şartların havasını dağıtacak mutlulukların da ipuçları paylaşılıyor.

Mutluluğun, her şey olumsuzken dahi insanın kendi ruhuna güvenmesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ozan Bahar, “Nasıl Mutlu Olurum?” kitabında yirmi beş yaşındayken geçirdiği trafik kazası ile değişen hayatından yola çıkarak okurlarına en karanlık gecede dahi görülen umut ışığını göstermeye çalışıyor. Yüzbaşı Ozan Bahar’dan Prof. Dr. Ozan Bahar’a bir yolculuğun sunulduğu “Nasıl Mutlu Olurum?”, düşüncede saklı olan mutluluğun gizlerini anlatıyor.

İnsanların içlerindeki dünyayı keşfederek mutluluğa doğru dimdik yürüyebilmelerine destek olmak için İnkılâp Kitabevi imzasıyla yayımlanan “Nasıl Mutlu Olurum?”, bu sorunun yanıtını arayanlarla buluşmayı bekliyor.

Kitap Hakkında

Mutluluk üzerine konuşmak kolay olsa da yazmak çok risklidir. Zira herkesin bu konuya ilişkin bir fikri olduğu gibi mutluluk algısı da tamamen farklıdır. Ancak iş, günlük hayata aktarmaya gelince herkes bir durur. Mutluluk üzerine sayısız fikir beyan edilse de kişi, bu soyut fikri nasıl pratiğe dökeceğini, küçük şeylerden nasıl mutluluk yaratabileceğini çoğunlukla bilemez. Sonuçta mutluluğun temel bilimlerdeki gibi genel kabul gören, akla ve mantığa yakın bir formülü yüzyıllardır bulunamamıştır. İşte bu kitap tam da bu noktada sizlere aydınlık bir yolun kapılarını açacak ve mutluluğun gizemine ilişkin birtakım sırların ortaya çıkmasını sağlayacak.

Henüz yirmi beş yaşındayken bir görev dönüşü geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürmek durumunda kalan Yüzbaşı Ozan Bahar’ın deneyimleri eşliğinde “Nasıl Mutlu Olurum?” sorusunun yanıtını arayacaksınız. Çünkü o, en çaresiz hissettiği anda bile umut ışığını görmeyi başarmış, yaşama küsmek yerine hayatın içindeki anlamları keşfederek, vazgeçmeden yoluna devam etmiş; Yüzbaşı Ozan Bahar iken Prof. Dr. Ozan Bahar’a dönüşmüştü. Ona göre mutluluk, düşünceden ibaretti. Ruhunun ve zihninin derinliklerinde gerçek mutluluğu yakalayabilenler, kaybederken de kazanabilirdi. Bu kitapla; sizler de bakmayı, görmeyi bildiğiniz ve yaşamı anlamlandırmayı başarabildiğiniz sürece mutluluğun her yerde yeşerebileceğini fark edeceksiniz.

Yaşamını yeni baştan kurmayı başarmış Prof. Dr. Ozan Bahar’ın rehberliğinde içinizdeki ışığı yakmaya, özünüzdeki cevhere ulaşmaya ve mutluluğa giden yolda emin adımlarla ilerlemeye hazırsanız sayfaları aralayın.

 

Prof. Dr. Ozan Bahar

Akademisyen, yazar, TEDx ve motivasyon konuşmacısı olan Prof. Dr. Ozan Bahar; 1971 Mersin-Silifke doğumlu olup, 1992 yılında Kara Harp Okulu’ndan Jandarma Teğmen olarak mezun olmuştur. 1992-1993 yılları arasında İstanbul Tuzla Piyade Okulu’ndaki eğitiminin ardından 1993 yılında Foça Jandarma Komando Okulu’nda komando eğitimini tamamlamıştır. 1993-1994 yıllarında Jandarma Subay Oku­lu Temel Kursu’nu dönem birincisi olarak bitirmiş, aynı yıl Diyarbakır Silvan’da göreve başlamıştır. 1995-1996 yıllarında yaptığı Ergani Jan­darma Komando Bölük Komutanlığı’nın ardından Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na atanmıştır.

2 Ekim 1996 tarihinde, bir görev dönüşü geçirdiği bir trafik kazası sonu­cu yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürmeye başlayan Prof. Dr. Ozan Bahar, 1998-2000 yılları arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sos­yal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini, 2000-2005 yılları arasında ise doktorasını başarıyla tamamlamıştır. 2006 yılında yardımcı doçent, 2007 yılında doçent ve 2013 yılında profesör unvanını almıştır.

Halen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakül­tesi İktisat Ana Bilim Dalı’nda görevine devam etmekte, güz ve bahar dönemlerinde yüzlerce gencin dersine girerek onlara ilham ve örnek olmaya gayret etmektedir. 

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

“Şehrin Pusulası: Çocuklar” Projesi Başarıyla Tamamlandı

CHRISTINA DIMITRIADIS’IN “ISLAND HOPING” BAŞLIKLI FOTOĞRAF SERGİSİ AKARETLER’DE AÇILDI