Alman Sosyal Kaza Sigortası (DGUV) önleme programı „Gençlik kendi tecrübelerini edinmek istiyor“ yeni yıl temasıyla başlıyor
Ev ofis, kalıcı bir çalışma yeri olarak kendini kabul ettirdi. Yöneticiler ve güvenlik görevlileri için bir zorluk da hareket eksikliği sorunu. Çünkü işe gidip gelme yoksa, bu genellikle çalışanların hareket alanını kısıtlıyor. Bu „dışarıdan“ nasıl olumlu yönde etkilenebilir ve sağlıklı davranışlar başlatılabilir?
Molalar, egzersiz eksikliğini telafi etmek için iyi birer fırsat olabilir. Mümkünse, çalışanlar iş görevinden farklı bir şey yapmalıdır: öğle yemeği molasında yürüyüş veya yoga matı üzerinde egzersiz gibi. Ayrıca hareket üniteleri, telefonla konuşurken etrafta dolaşmak veya bir belgeyi okurken dik durmak gibi ev ofisteki günlük çalışma rutinine iyi bir şekilde entegre edilebilir.
Kanun mola sürelerini belirlemektedir. Altı saatlik çalışmadan sonra en az 30 dakika olmalıdır. Ancak pek çok çalışan, ev ofislerinde kendilerine ulaşılamamasının dezavantajlarından korkmakta ve molalarını ertelemektedir. DGUV İş ve Sağlık Enstitüsü’nde (IAG) psikolog ve önleme uzmanı olan Dr. Marlen Cosmar, „Şirkette mola dostu bir kültür, çalışanların evde mola vermesine yardımcı olabilir“ diyor.
Yöneticiler ve güvenlik görevlileri bu konuda önemli bir rol oynayabilir. Öneri: Amirler, e-postalar için alındıktan sonra 24 saatlik bir süre gibi sabit yanıt süreleri belirleyebilirler.