in ,

Windrose Suudi Arabistan’ın hazinelerini keşfediyor

Turizm

Eski Hac yolu üzerindeki kerpiç bir köyün huzurlu tarlalarında ve dolambaçlı sokaklarında gezinirken ya da çölde yıldızları seyrederken gezginler huzur bulur, Arabistan'ın en ünlü çarşısı Riyad'daki Al Sal ise birçok duyusal izlenim ve teklifiyle kalp atışlarını hızlandırır.

Berlin tur operatörü, birçok kişinin tatil haritasındaki boş bir noktayı kapatıyor: Bundan böyle kültür ve doğaya ilgi duyanlar, WINDROSE ile özel bir turla çok yönlü krallığı keşfedebilir.

Büyüleyici bir kültür ve aynı derecede muhteşem bir doğa söz konusu olduğunda, Suudi Arabistan çoğu insanın aklına gelen ilk yer değildir. Yine de Kızıldeniz ile Basra Körfezi arasındaki bu ülkenin sunabileceği çok şey var. WINDROSE FINEST TRAVEL Genel Müdürü Christian Böll, „Suudi Arabistan etkileyici bir destinasyon ve Doğu tutkunlarına altı UNESCO Dünya Mirası Alanı da dahil olmak üzere tarihle iç içe geçmiş bir kültürel hazine sandığı sunuyor“ diyor. „Ülkenin sürdürülebilir turizm konusunda büyük hedefleri ve planları var. Bu gelişmeden önce çöl krallığını deneyimlemek isteyenler şimdi eşsiz bir fırsata sahipler.“

Zıtlıklarla dolu bir ülke

On günlük gidiş-dönüş seyahati boyunca tatilciler ister dünyanın en büyük deve pazarında, ister ultra-modern Riyad ve Cidde şehirlerinde, ister binlerce yıllık kaya resimlerinde ya da çölden geçen hızlı trenle Krallık’taki İslam’ın kutsal şehirlerinden ikincisi olan Medine’ye giderken ülkenin pek çok yönünü tanıma fırsatı buluyor. Çok sayıda mezar, saray ve güzel eski kentler krallığın heyecan verici geçmişine tanıklık etmektedir. Bugün, ülkenin gelenekleri renkli çarşılarda, görkemli camilerde ve dar sokaklarda hala açıkça hissedilebiliyor. Gezinin en önemli noktalarından biri AlUla ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Hegra’ya yapılacak ziyaret. Böll, „İpek Yolu ile Baharat Yolu’nun kesiştiği çölün derinliklerinde, ziyaretçiler bir müzeye girmenin yanı sıra aksiyon da bekleyebilirler“ diyor. Tuhaf kaya oluşumları ve renkli geçitleriyle vaha kentinin çevresi bir kumul arabasıyla hızla keşfedilebilir.

Foto: © GettyImages/ WINDROSE Finest Travel

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Rostock-Lichtenhagen 30. Yıl Anma Töreni Konuşması

Geschäftswelt wandelt sich mit Coaching-Ausbildung zu Führungskräften