in ,

“Geleceğimiz camdır”

Uluslararası Cam Yılı’na özel açıklama

Birleşmiş Milletler’in 2022’yi Uluslararası Cam Yılı ilan etme kararını değerlendiren Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, camın sürdürülebilirlik açısından ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler’in 2022’yi Uluslararası Cam Yılı ilan etme kararını değerlendiren Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, camın sürdürülebilirlik açısından ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Yorgancılar, “Geleceğimiz camdır ve cam, sağlıklı ve sürdürülebilir bir ürün olma özelliğiyle dünyada geliştirilecek her teknolojide, yapılacak her üretimde, sanatta ve bilimde başrol oynamaya devam edecek” dedi.

Sağlıklı ve sürdürülebilir malzemelerin başında yer alan cam, güzel bir gelecek için her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, camın ilerleyen süreçte daha da büyük önem kazanacağını belirterek, faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Yorgancılar, 2022’yi Uluslararası Cam Yılı ilan eden Birleşmiş Milletler’in (BM) bu kararını değerlendirdi ve camın tüm dünyada sürdürülebilirlik çalışmalarının merkezinde konumlandığını söyledi.

Fabrikalardan ofislere her alanda cam

Camın, geri dönüşümü en verimli ürün olduğunu belirten Yorgancılar, “2022’nin Uluslararası Cam Yılı ilan edilmesi, kamuoyunun cam ile olan ilişkisini güçlendirecek. Bu kapsamda desteklenecek olan bilim ve inovasyona yönelik çalışmalar sektöre yeni teknoloji ve ürünler kazandırırken, camın sürdürülebilirlik özelliği de öne çıkacak. Son yıllarda hızla artan plastik kullanımı hem insan sağlığı hem de çevre açısından büyük riskleri beraberinde getiriyor. Tamamen doğada bulunan ham maddelerden üretilen cam ise çevreye katkıda bulunuyor, enerji tasarrufu sağlıyor. Cam, tek kullanımlık plastik tüketimine oranla daha çok tercih edilen ve döngüsel ekonomiyi destekleyen bir malzeme; fabrikalardan ofislere kadar birçok alanda kullanılıyor. Kalitesinden ödün vermeden sonsuz sayıda geri dönüştürülebilir bir malzeme olduğu için sera gazı emisyonlarının azaltılmasında da etkin rol oynuyor. Her sektörün önemli girdileri arasında yer alan cam, insan hayatının hemen her anına dokunan bir ürün” dedi.

Döngüsel ekonomi için avantaj

Yorgancılar, son yıllarda tüm dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olan sürdürülebilirlik konusunda ise en avantajlı sanayi ürünlerinden birinin cam olduğunu dile getirdi. Yorgancılar, “Geleceğimiz camdır ve cam, sağlıklı ve sürdürülebilir bir ürün olma özelliğiyle dünyada geliştirilecek her teknolojide, yapılacak her üretimde, sanatta ve bilimde başrol oynamaya devam edecek. Sonsuz yaşam süresine sahip; hem yeniden kullanılabilir hem de sonsuz olarak geri dönüştürülebilir dünyadaki neredeyse tek malzeme. Bu anlamda döngüsel ekonomiler için önemi büyük. Atıkları ve karbondioksit emisyonlarını azaltıyor, hammadde tasarrufu sağlıyor” diye konuştu.

2022 önemli bir milat

Cam endüstrisinin inovasyon ve Ar-Ge’nin en etkin ve verimli yapılan sektörlerin başında geldiğini ifade eden Yorgancılar, “Beyaz eşya ve binalarda camın potansiyel faydasını daha da artırmak için bir dizi yeni nesil performans çözümü geliştiriliyor. Eşsiz özellikleri sayesinde cam, teknolojinin en ileri noktasında ve bu özelliği gelecekte çok daha belirgin hale gelecek. Modern teknolojinin hızlı gelişimi cam endüstrisinin ne kadar büyüyebileceğinin bir sınırının olmadığını bizlere açıkça gösteriyor. Bu kapsamda 2022 önemli bir milat. Dolayısıyla 2022’nin Cam Yılı kabul edilmesi sektöre cam üretiminde daha fazla üretkenlik, kalite, şeffaflık ve sürdürülebilirlik farkındalığı sağlayacak” dedi.

Sürdürülebilir bir gelecek… 

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) imzacısı olduklarının bilgisini veren Yorgancılar, sözlerine şöyle devam etti: “Bu açıdan sektörümüzde tekiz. Güvenilir ve global tedarikçi olarak ürünlerimizi 60 ülkeye ulaştırıyoruz. Türkiye’deki pazar payımız yüzde 50’ye çıkarken Avrupa’daki her dört evden birinde yer alıyoruz. Tüm faaliyetlerimizin temelinde de sürdürülebilirliğin konumlandığını gururla belirtmek istiyorum. Enerji verimliliği ve çevreye etkilerimizi önemsiyoruz, karbon emisyonumuzu daha da düşürmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorglass hakkında:

Temelleri 1974’te atılan Yorglass, endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarındaki tecrübesiyle sektöre öncülük ediyor. Global bir marka olma vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Yorglass, ulusal ve uluslararası pazarlara zengin ürün portföyüyle hizmet veriyor. 1988’de Ege Bölgesi’ndeki ilk ısıcam tesisini kuran Yorglass, 1989’da Bolu’da beyaz eşya camı alanındaki üretim tesisini faaliyete geçirdi. 2015’te Eskişehir, 2017’de Bolu ve 2019’da Manisa fabrikasının devreye girmesi ile müşteri memnuniyetini katlayarak yoluna devam etti. 2019’a kadar Cam Merkezi A.Ş. adı altında Yorsan, Yorim ve Yorglas markalarıyla hizmet veren şirket, 45’inci yılında kurumsal kimliğini yenileyerek markalarını ve faaliyetlerini Yorglass çatısı altında bir araya getirdi. 2020’de Çerkezköy fabrikasını da faaliyete geçiren Yorglass bugün itibarıyla üretim ve ticari çalışmalarını; Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleri altında Türkiye’nin beş farklı şehrinde kurulu altı tesisinde gerçekleştirirken, ürünlerini 60’a yakın ülkeye ihraç ediyor ve Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor. 

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Bus lobt den Einstieg in das 9 Euro-Ticket

KI in der Energiewirtschaft: dena führt repräsentative Befragung durch