in ,

Tekirdağ, gayrimenkulün parlayan yıldızı oldu

Gayrimenkul

Tekirdağ’da hem konut hem de sanayi yapılarında büyük ilgi görüyor. Satılık konutta son bir yılda yüzde 100 değerlenen şehir, fabrika, depo gibi sanayi yapısı arayan yatırımcıların da yeni gözdesi oldu.

Tekirdağ’da hem konut hem de sanayi yapılarında büyük ilgi görüyor. Satılık konutta son bir yılda yüzde 100 değerlenen şehir, fabrika, depo gibi sanayi yapısı arayan yatırımcıların da yeni gözdesi oldu.

İlk 10 şehirden

Tekirdağ’a artan ilgi hakkında bilgi veren Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, “Son bir yılda satılık konutta yüzde 100’ün üzerinde fiyat artışı gerçekleşti. Bu oranla Türkiye’de ilk 10 şehirden biri oldu” dedi.

Konutun yanı sıra depo, fabrika gibi sanayi yapılarında da talebin arttığını aktaran Altınay, “E-ticaret sektörünün büyümesi ve fabrikaların üretimlerini artırması nedeniyle şirketler, ürünlerini depolayacak yer bulamaz hale geldi. İstanbul içinde depo bulmakta zorlanan sanayiciler, Tekirdağ’ın ilçelerine yöneldi” diye konuştu.

‘İstanbul içinde yer kalmadı’

Sanayi yapıları için İstanbul içinde yer kalmadığını kaydeden Altınay, “Talep çok fazla olduğu için mevcuttaki depoların çoğu kiralandı. Alternatif seçenek bulmakta zorlanıyoruz. Fabrikaları büyük olan sanayicilerin bazısı kendi alanlarında küçültme yapıp mevcut fabrikalarının bir kısmını depo olarak kiraya verme yoluna gidiyor. Özellikle ambalaj, gıda ve kozmetik sektörleri, depo arayışında başı çekiyor” ifadelerini kullandı.

Çerkezköy, Çorlu hattına rağbet var

“İstanbul içinde depo bulamayanlar Ambarlı Limanı’na ve gümrüklere en yakın olan lokasyonları tercih ettiklerini dile getiren Altınay, “O nedenle Çerkezköy ve Çorlu hattı büyük rağbet görüyor” dedi.

‘Amorti süresi kısa’

Bu bölgelerde amorti süresinin çok kısa olduğunu belirten Altınay, şunları söyledi: “Örneğin Çerkezköy, Çorlu, Ergene bölgesinde 10 bin metrekare bir fabrikayı şu an 300- 350 bin TL’den kiralama yapabiliyoruz. Çerkezköy Çorlu bölgesinde depo, fabrika yatırımı yapacak kişi 10 dönümlük bir yapı için 1.5 milyon dolara arsa almış olsa, inşaatın metrekaresi anahtar teslim 370 dolar. Yani toplamda 3 milyon 700 bin dolara bu fabrikayı yapabiliyoruz. Arsa fiyatı ve inşaat toplamda ortalama maliyeti 5 milyon dolar oluyor. Kiralama bedeli ise 30 bin dolar. Yani fabrika kendini yaklaşık 160-170 ayda amorti ediyor.”

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

BURG-WÄCHTER erklärt sich mit der Ukraine solidarisch und stoppt Produktlieferungen an russische Partner

Neuer Präsident Gabriel Boric (11.3.): Hoffnungsträger des indigenen Chile tritt Amt an