in ,

Schunk Türkiye global içindeki payını artırmaya odaklandı

Firmalar

Sektöründe dünya lideri olan Schunk, 2021 değerlendirmesi yaparak 2022 hedeflerini paylaştı

Dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren ve robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgah iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları pazarında dünya lideri olan Schunk, 2021 yılını hedefenin üzerinde bir büyümeyle kapattı. Ürün ve hizmetlerini her yıl olduğu gibi geliştirmeye ve müşterilerine satış sonrası teknik servis için en verimli şekilde hizmet vermeye odaklanacaklarını söyleyen Schunk Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Emre Sönmez, 2022 yılında Türkiye’deki faaliyet alanlarını geliştirerek Schunk Türkiye’nin, Schunk global içerisindeki payını daha da artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgah iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları pazarında dünya lideri olan Schunk, Türkiye’deki istikrarlı büyümesini sürdürerek 2021 yılında hedefinin üzerinde bir büyüme kaydetti. Bu büyüme ivmesinden hareketle şirketin 2022 yılı hedeflerini açıklayan Schunk Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Emre Sönmez; “Sektördeki lider konumumuzu güçlendirmeye, ses getirecek yeni ve inovatif teknolojilerle büyümeye odaklanacağız. 2022 yılında, 2021 yılında gerçekleştirdiğimiz performansı sürdürmeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl yeni iş kollarında yakaladığımız büyüme hızını aynı şekilde sürdürmeyi, markamızın ürün ve hizmetlerini her yıl olduğu gibi geliştirmeyi ve müşterilerimize satış sonrası teknik servis için en verimli şekilde hizmet vermenin yanı sıra Schunk global içerisindeki payımızı daha da artırmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye organizasyonunu iki katına çıkarmak için çalışacak

Yeni yılda da hizmet verdikleri tüm sektörlerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda ürün ve çözümler geliştirmek ve sanayicilere yüksek katma değer sunmak istediklerini ifade eden Emre Sönmez; “Türkiye olarak son 5 yıl içinde yıllık ortalama yüzde 30 büyüme sağlıyoruz. 2022 yılında Türkiye genelinde yayılımımızı artırmakla birlikte, odaklandığımız bölgelerdeki pazar payımızı büyütmek için de çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bir diğer hedefimiz ise önümüzdeki beş yıl içinde mevcut organizasyonumuzu en az yüzde elli büyütmek. Şirketimiz, globalde Türkiye ve benzeri gelişmekte olan ülkeleri hem üretim ve lojistik hem de bölge yönetim merkezi gibi yeni sorumluluklarla gündeminin ilk sıralarında tutuyor. Schunk Türkiye’nin şu anda Türkiye ve Orta Doğu bölgesinde 14 bayi ve satıcısı bulunuyor. Önümüzdeki dönemde de Orta Doğu Bölgesi’nde Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’daki pazar payını artırmak için bayi ağımızı genişletmeyi planlıyoruz“ dedi.

İnsan hayatını kolaylaştıran asistan robotlar için beş parmaklı robot eller geliştiriyor

Şirket olarak köklü bir inovasyon kültürüne ve güçlü bir Ar-Ge mekanizmasına sahip olduklarını söyleyen Emre Sönmez; “Bu konudaki en büyük önceliğimiz; dijitalleşme alt yapılarıyla üretime hız, verimlilik, esneklik, çeviklik ve üretkenlik kazandıracak teknolojilere odaklanmak. Merkez ofisinde bulunan gelişmiş Ar-Ge departmanımızla 2021 yılı boyunca mevcut çözümlerimizin üzerine koyacak yeni yaklaşımlar üzerinde çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Hizmet sektöründe yaşanan son gelişmelerle hem gelecekteki potansiyelinin fark edilmesi hem de iş hacminin büyümesiyle insansı robot ellere olan ilginin artığını görüyoruz. Robotlarla entegre olarak çalışabilen elektrikli ürünler, enerji tüketmeyen tutucu sistemler ve IoT tabanlı ürünlerin önümüzdeki yıllarda daha fazla tercih edileceği öngörüsüyle bu alanlarda çalışmaya odaklandık. Bu kapsamda da beş parmaklı el olarak ekonomik bir ürün geliştirdik. Hedefimiz insan sağlığı ve iş güvenliğinin önemli olduğu sektörlerde üretim verimliliği ve kapasitesini artıracak insan hassasiyetine sahip robot eller geliştirmek. Aynı zamanda, geçtiğimiz yıl markajımıza aldığımız gıda ve medikal sektöründe de çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Schunk ve Schunk Türkiye:

Almanya Stuttgart merkezli Schunk, 1945 yılında Friedrich Schunk tarafından bir aile şirket olarak kuruldu. Dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Schunk’un 9 fabrikada ve 35 ülke şirketinde 3 bin 500’den fazla çalışanı bulunuyor. Robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgah iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları alanında dünya lideri olan Schunk’un “takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri” ve “otomasyon’’ olmak üzere iki ayrı ana faaliyet alanı bulunuyor. Takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri içerisinde; takım tutucular, torna aynaları, ayna çeneleri, sabit iş parçası bağlama sistemleri, çabuk palet değiştirme sistemleri, manyetik tablalar, manyetik kaldıraçlar ve özel hidrolik genleşme teknolojisi ürünleri yer alıyor. Otomasyon sistemleri içerisinde ise robot tutucular (gripper), döner modüller, lineer eksenler, robot aksesuarları, modüler montaj teknolojisi ve modüler robotik ürünler mevcut. 2007 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Schunk, teknoloji öncüsü bir marka olarak dünya pazarındaki gücünü kısa sürede Türkiye’ye de yansıttı. Her yıl ortalama yüzde 30 büyüme sağlayan Schunk Türkiye, gösterdiği bu başarıdan dolayı Schunk global tarafından 2015 yılında Ortadoğu’nun merkez üssü seçildi.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Arena of Valor International Championship 2021’i kazananı 400 bin dolar büyük ödülün sahibi oldu

“Sete elimizde bavulla geliyorduk”