DenizBank, KOBİ segmentinde bulunan tüzel nitelikli firmaların bankacılık işlemlerinde onay süreçlerini, MobilDeniz veya DenizKartım uygulamaları üzerinden hızla, ıslak imza gerekmeksizin tamamlayabilecekleri Tüzel Dijital Onay hizmetini hayata geçirdi.
Tüzel Dijital Onay uygulaması ile kredi kullanım, sözleşme, kredi kartı süreçleri, var olan krediler için limit artışı ya da vade revizesi gibi işlemler, mobil cihazlar üzerinden, her an her yerden yönetilebiliyor. Tüzel firmalara ihtiyaçları doğrultusunda zamandan tasarruf ettiren hizmet, ayrıca ıslak imza süreçlerine gereksinimi ortadan kaldırarak, Bankanın sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda kağıt israfının önüne geçilmesine de imkan sağlıyor.
“KOBİ’lerimizin dijitalleşerek büyümesine destek olmak önceliğimiz”
DenizBank’ın ekonomiyi ayaktan tutan KOBİ’lere sunduğu destekle, Türkiye’de sürdürülebilir kalkınma ve sosyal dengenin oluşturulması yönünde önemli misyon üstlendiğini belirten DenizBank KOBİ Bankacılığı ve Kamu Finansmanı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Engin Eskiduman, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: KOBİ’lerin verimlilik artışı, maliyetlerinin azalması ve işletmelerinin büyümesi için bankacılığı dijital ve mobil kanallardan, hızlı ve kolay erişilebilir hale getirmenin öneminin bilincindeyiz. Bu vizyonla, şahıs firmaları ve gerçek kişilere halihazırda dijital onay ile imza tamamlama imkanı sunuyorduk. Birden fazla ortaklık yapısına sahip firmalardan dijital onay alınması üzerine geliştirmelerimiz ise devam ediyordu. Şimdi firmalarımızın MobilDeniz veya DenizKartım uygulamalarımızdan onaylarını kolaylıkla tamamlayabilecekleri, şubeye gitmeden zamandan tasarruf edebilecekleri Tüzel Dijital Onay sürecini devreye aldık. Her ölçekte ekonominin yükünü sırtlayan KOBİ’lerimizin büyümesine katkı sunmak, bizim için memleket meselesi. Bu hedefi odağımızdan ayırmadan, inovasyon ve teknolojideki gücümüzü de devreye alarak var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz”.
DenizBank Hakkında
DenizBank, 1997 yılında bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi’nden satın alınarak yolculuğuna başladı. Ekim 2006’da Avrupa’nın önde gelen finans gruplarından Dexia bünyesine katılan bankanın hisseleri, 28 Eylül 2012’de Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’a, 31 Temmuz 2019 itibarıyla ise yine bölgesinin en büyük kuruluşları arasında yer alan Emirates NBD’ye devroldu.
Farklı finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmayı hedefleyen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun, Türkiye’nin 81 ilinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 717 şubesi ile 14 binin üzerinde çalışanı; altı yerli, üç uluslararası finansal iştirak ile altı yerli finansal olmayan iştiraki ve Bahreyn’de bir şubesi bulunuyor. DenizYatırım, Deniz GYO, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Hızlı Öde, Intertech, NEOHUB, DenizKültür, Ekspres Bilgi İşlem ve Ticaret, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş grubun yerli; Eurodeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleri olarak konumlanıyor.