in ,

MACAR STARTUP FİRMALARI TÜRK SAĞLIK SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Etkinlik

Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu ve Startup Campus tarafından, HEPA Türkiye’nin desteğiyle organize edilen “Macar Sağlık Sektörü Startup Şirketleri İstanbul’da” etkinliği 30 Kasım 2021 Salı günü İstanbul’da gerçekleşti.

Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu ve Startup Campus tarafından, HEPA Türkiye’nin desteğiyle organize edilen “Macar Sağlık Sektörü Startup Şirketleri İstanbul’da” etkinliği 30 Kasım 2021 Salı günü İstanbul’da gerçekleşti. Sağlık teknolojileri sektöründe yenilikçi çalışmaları ile dikkat çeken Macar startuplar, sunumları ile Türk medikal kuruluşları, STK’lar ve yatırımcılara yeni sağlık teknolojileri, uygulamalar ve ürünler ile ilgili bilgi verdi, iş birliği fırsatlarını görüştü.

Macar Sağlık Sektörü Startup Şirketleri İstanbul’da” etkinliği 30 Kasım Salı günü Kağıthane’de bulunan Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleşti. Macaristan’ın sağlık teknolojileri alanında faaliyet gösteren startuplarının yenilikçi ürün ve servislerini Türk sağlık sektörüne tanıtmalarına fırsat sağlamak, Türkiye’de sağlık sektörünün temsilcileri ile katma değerli bir networking platformu oluşturarak iş birliği ve uluslararası ilişkilerin kurulmasına katkı sunmak amacıyla düzenlenen etkinlik her iki ülkeden katılımcıları buluşturdu.

Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu ve Startup Campus tarafından, HEPA Türkiye’nin desteğiyle düzenlenen buluşmaya Macaristan’dan 6 startup, Türkiye’den ise devlet ve üniversite hastaneleri yöneticileri, sağlık alanında faaliyet gösteren STK’lar ve Türk yatırımcılar katıldı. Software ve hardware bazlı ürün ve hizmetler ile teknolojilerin tanıtıldığı etkinlikte katılımcılar test edilmiş ve başarıya ulaşmış çözümler hakkında bilgi sahibi oldu.

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Laszlo Keller’in açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantıda, Startup Campus Yatırım Direktörü Attila Khader, sağlık sektörü ve sağlık teknolojilerinde iki ülke için mevcut fırsatlar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Laszlo Keller açılış konuşmasında “Geçtiğimiz ve içinde bulunduğumuz dönemde hayatlarımız pandemiye bağlı olarak belirlendi. Bu dönemde sağlık sektöründeki iş birlikleri en önemli konu haline geldi. Macaristan sağlık ve ilaç sektöründe uluslararası alanda başarıya sahip. Macaristan gayrisafi milli hasılasının yüzde 6’sını sağlık sektörü, ihracatının ise yüzde 29’unu ilaç endüstrisi oluşturuyor. İki ülke arasındaki iş birliğinin güzel bir örneği olarak Ankara’da yeni bir ilaç fabrikası kuruluyor. Macaristan’dan medikal teknoloji alanında başarı kazanmış ödüllü startupları bu alandaki yenilikleri, ürün ve hizmetlerini Türk sağlık sektörüne tanıtmak ve iş birliği imkanlarını görüşmek üzere buradalar” dedi.

Startup Campus Yatırım Direktörü Attila Khader ise konuşmasında “Avrupa merkezli bir inovasyon ajansı ve startup kuluçka merkezi olarak faaliyet gösteriyoruz. Kurumsal ve kamu ortaklarımız için inovasyon programları geliştiriyor ve uyguluyoruz. Yüksek büyüme potansiyeline sahip KOBİ’lere, eğitim, kuluçka, yatırım, satış ve dış pazarlara giriş hizmetleri konularında ve yenilikçi projelerine henüz fikir aşamasından başlayarak yardımcı oluyoruz. Programlarımız şu anda üç ülke ve beş şehirde uluslararası bir ekip tarafından uygulanıyor. Misyonumuz, ticari olarak uygulanabilir bir şekilde toplum için değer yaratmak. “ dedi. Startup Campus olarak 82 yatırımcı ile 2010’dan bu yana 1.44 milyar Euro yatırım sağladıklarını açıklayan Attila Khader “Sistemimizde 1.600 aktif startup bulunuyor. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren startuplar sayı olarak ilk sırada yer alıyor. Startup ekosisteminin gelişmesinde ve farklı ülkelerde tanıtılmasında HEPA gibi hükümet kurumlarının rolü çok büyük” diyerek Macaristan’daki startuplar ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

HEPA Türkiye adına toplantıya katılan İş Geliştirme Müdürü Burak Özdemir ise Türkiye’den katılan medikal sektör temsilcilerine HEPA Türkiye ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Burak Özdemir, “Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı HEPA Türkiye, Macaristan’ın ihracatını desteklemek, Türkiye’de ihracat potansiyeli olan markalara katma değerli ürün, hizmet ve teknoloji sağlamak ve iki ülke arasında ticari ilişkilerin gelişmesi için, kurulduğu 2015 yılından bu yana ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Budapeşte ve Atina ofislerimizin yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’de yer alan 4 bölge ofisi ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. HEPA Türkiye olarak ticari ilişkilerimizin gelişmesi için sektör ve ürün bazında pazar araştırma raporlarının hazırlanması, yerel şirketlere Macar tedarikçi bulunması, Macar firmalarına Türkiye’de distribütör bulmaları konusunda yardımcı oluyoruz. Ayrıca seminerler, eğitimler, sektör ve ülke günleri düzenleyerek Macar ürün ve hizmetlerinin tanıtılması, iş heyetleri için iş birliği fırsatlarına yönelik toplantılar yapılması ve Macaristan’daki fuarlara yerel firmaların ziyareti konularında çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Burak Özdemir, medikal teknoloji alanında ödüllü çalışmaları bulunan startup şirketlerini iş birlikleri ve yatırım fırsatları için Türkiye’de görmekten mutluluk duyduklarını ifade eti.

Macar Sağlık Sektörü Startup Şirketleri İstanbul’da” buluşmasına katılan startupların sunumlarını gerçekleştirmesi ile devam eden toplantıda, sundukları yenilikçi çözümler katılımcıların büyük ilgisini çekerken olası iş birliği imkanları da değerlendirildi. Katılımcı firmaların geliştirdikleri çözümler ve teknolojiler şöyle:

Oncompass, onkologların ve kanser hastalarının en iyi kanser tedavilerini bulmasına ve bunlara erişmesine yardımcı olan bir sağlık bilgi şirketidir. Onkoloji merkezleri ve moleküler teşhis sağlayıcıları ile çalışan şirket 2021 yılında DIGITALEUROPE’un Future Unicorn Ödülü ile GET in the Ring International Startup Ödülüne layık görüldü.

InSimu, tıp fakülteleri ve hastaneler için klinik eğitimi daha verimli hale getirmek ve hasta güvenliğini artırmak için geliştirilmiş sanal bir hasta eğitim ve değerlendirme platformudur. 2018’de 5. Orta Avrupa Startup Ödülü Yarışmasında En İyi Yeni Ödülünü kazandı.

Spirocco, tele-sağlık yoluyla daha erişilebilir kılmak için tasarlanmış akıllı tıbbi cihazlar ve dijital çözümler geliştirir. Solunum, uzaktan hasta takibi ve COVID/COVID sonrası sürveyansında önemli deneyime sahiptir. Çözümleri bugüne kadar 2000 hasta üzerinde denenmiş durumdadır. 40.000 hastaya ulaşan AB hasta yönetimi projesinde de yer almaktadır.

Medistance, kardiyo-metabolik hastalıklara odaklanarak hasta güvenliğini artırmak için doğrudan klinik olarak kanıtlanmış tıbbi cihazlardan gerçek zamanlı sağlık durumu verilerini yönetir ve analiz eder.

IT Medicine, ölüm riskini belirleyen sağlık tıbbi cihazını geliştirmiştir. Cihazın doğum uygulamasında kullanılması, hamilelik ve doğum sırasında ölümcül EEG son EKG dalga formlarını ölçerek intrauterin ölüm oranları önemli ölçüde azaltılabilir.

DociApp, 3 alanda doktorlar ve fizyologlar ile isteğe bağlı görüntülü konsültasyon sağlayan bir teletıp platformudur. B2C pazarı için ve B2B’de şirketler için bir çalışan refahı veya sosyal yardım programı olarak ve ayrıca kurumlar için beyaz etiketli bir teknolojik çözüm olarak DokiApp, Macaristan’da 2020’de ‘yılın başvurusu’ olmaya hak kazandı.

Macaristan iş birlikteliklerinde sağlık teknolojilerinin önemi çok büyük

Macaristan’da öne çıkan ve Türk şirketlerine katma değer sağlayarak onların ticari büyüme ve gelişmelerine, ihracatlarına katkı sağlayacak sektörler arasında sağlık ve tıp teknolojileri, otomotiv, tarım ve gıda, bilgi ve iletişim teknolojileri (ICT), çevre ve su teknolojileri, makine-elektronik, hafif sanayi ve kimyasallar sektörleri bulunuyor.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Europäische Gesundheitsunion

PTT AŞ HİZMETLERİNDE DİJİTAL DÖNEM