in , ,

Almanya’da 2020/21 Eğitim ve Öğretim Yılı Sonu

2020/21 Eğitim ve Öğretim Yılı Sonu

Çocuğumuzun kapasitesini ve yeteneklerini belirleyerek ona göre hedef beklentiler geliştirelim.

Geçtiğimiz yılın Mart ayından bu yana tüm Almanya da belli aralıklarla uzun bir süre eğitim ve öğretime ara verildi, yüz yüze eğitim tamamen kısıtlanmış olarak gerçekleşti. Yaşanan bu salgın sürecinde bundan en çok etkilenen gruplardan biri de eğitim camiasıdır.

Sesleriyle okullara ve sınıflara hayat veren öğrencilerimiz sadece ikinci dönemin son sekiz haftasında kesintisiz eğitim alabilmiştir. Bu süreç öğrencilerimiz için çok zor bir dönemdi. Uzaktan eğitim aniden başlatılınca; teknik olanaksızlıkların giderilmesi, öğretmen ve öğrencileri dijital eğitime hazırlamak, öğrencilerin tümünün uzaktan eğitime katılımlarını sağlamak hem kolay olmadı hemde çok zaman aldı. Bu olumsuzluklar yüzünden bir çok öğrencinin bilgi yetersizliğini ve bundan dolayı bazı derslerde başarılı olamadığını gözlemledik.

Değerli Veliler;
Bu karne olağanüstü bir sürecin sonrasındaki karnedir. O yüzden değerlendirirken çocuklarınızın bu süreçte yaşadığı alışılmışın dışındaki eğitim-öğretim ortamını gözardı etmeyin.

Eğitimin amacı bilindiği gibi çocuklarımızı iyi bir geleceğe ulaştırmaktır.Geçmişte bu amaç belli bir bilgi setinin kazanımı ve diploma sahibi olmaktı. Bugün ve gelecekte ise bu amaç çocuklarımıza çağın gerektirdiği eğitim düzeylerine uygun entellektüel iletişim ve sosyal beceriler kazandırmaktır.

Bu nedenle teknolojinin sağladığı olanaklar ve değişim hızıyla eğitim, okula devam sürecinde ve okul sonrasıyla sınırlanamıyor. Tam aksine bu süreç,hayat boyu süren bir eyleme dönüşüyor. Gerek pandemi sürecinin olumsuzlukları gerekse diğer nedenlerle alınan olumlu-olumsuz karne notlarına aşırı bir anlam yüklemek doğru değildir.

Karne:

  • Sadece bir göstergedir.
  • Yol gösteren bir rehberdir.
  • Bir izdüşümdür.
  • Eğitim yolculuğunun sadece bir anını gösteren işarettir.
  • Aile,öğretmen ve okul yönetiminin alması gereken önlemleri ve çözüm arayışlarını gösteren belgedir.

Sevgili çocuklar, değerli anne ve babalar; Bu karne gününü bir fırsat olarak görelim. Çocuğumuzun kapasitesini ve yeteneklerini belirleyerek ona göre hedef beklentiler geliştirelim.

Başka çocuklarla ve kendi öğrencilik dönemimizle asla kıyaslamayalımç . Geleceğin dünyasında başarıyı karne notları ve diplomalar değil kazanılan beceriler,geliştirilen yetkinlikler belirleyecektir.

Hepinize sağlıklı, huzurlu, mutlu, güneşli tatil günleri diliyoruz.


Almanya Türk Öğretmenler Dernekleri Federasyonu (ATÖF)

Yönetim Kurulu / Hamburg Türk Öğretmenler Derneği (TÖDer)

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

EU-Justizbarometer 2021

Kissinger’in gizli Çin ziyaretinin 50. yıldönümü