in ,

İran turizmde 30 ülkeye odaklanacak

Kültürel Miras ve Turizm Bakanlığı Dış Turizm Pazarlama ve Geliştirme Ofisi Genel Müdürü Leyla Ejderi

'Şu anda 30 ülke turizm için hedef ülkeler olarak dört grupta sınıflandırılmış ve önceliklendirilmiştir'

Kültürel Miras ve Turizm Bakanlığı Dış Turizm Pazarlama ve Geliştirme Ofisi Genel Müdürü Leyla Ejderi, ‚Şu anda 30 ülke turizm için hedef ülkeler olarak dört grupta sınıflandırılmış ve önceliklendirilmiştir‘ dedi.

İran’ın turizm sanayiindeki hedef ülkeleri ve bu alanlardaki pazarlama ve reklam yöntemleri hakkında İRNA muhabirine açıklamalarda bulunan Ejderi, ‚Çin, Irak, Azerbaycan, Türkiye ve Umman turizm sektörümüzün hedef piyasasının ilk 5 ülkesidir‘ diye belirtti.

Değerlendirme göstergelerine göre Afganistan, Hindistan, Pakistan, Rusya ve Ermenistan’ın da ikinci grup turizm hedefleri arasında yer aldığını kaydeden Ejderi, ‚Komşuluk, sınır ve yakınlık bizim için çok önemli. Hindistan bizim sınırımızda değil ama yakınlık ve tarihi kültürel ortaklıklar onu birinci öncelik haline getiriyor. Ortak ve çeşitli pazarlara sahip olmak veya Çin ve Rusya gibi stratejik düzeyde siyasi ve ekonomik ilişkilere sahip olmak da hedef pazar için değerlendirme ve seçim göstergeleridir‘ diye konuştu.

İran’ın turizm hedefinde Almanya, İtalya, Fransa, Katar, Kuveyt, Japonya, Güney Kore, İspanya, Kazakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin üçüncü sırada yer aldığına dikkati çeken Ejderi, ‚Ülkelere öncelik vermek için, İran’ın menşe ülkedeki tesislerini, menşe ülkeden İran’a haftada bir turistin ortalama maliyetini (ulaşım, konaklama ve vize maliyetine göre) ve gelen turist sayısını dikkate alıyoruz. İngiltere, İsviçre, İsveç, Avusturya, Malezya, Hollanda, Gürcistan, Belçika, Danimarka ve Lübnan, İran İslam Cumhuriyeti’nin turizm hedef pazarında dördüncü öncelikli grupta yer alan 10 ülkedir‘ diye ekledi.

IRNA

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

13 Mercedes-Benz Sprinter City 45 für die Schülerbeförderung auf den dänischen Inseln Lolland und Falster

Daimler Trucks in Indien setzt neue Maßstäbe