in ,

SANATIN DİJİTALLEŞME YOLCULUĞU: İVA SANAT

Sergi

Sanatçılar ve sanatseverler için köprü görevi gören İva Sanat, çevrimiçi eser sergileme ve erişim olanaklarıyla tüm sanatseverlere ortak bir alan sunmaya devam ediyor.

Sanat dünyası, dijitalleşmenin etkisiyle yepyeni bir evreye geçiyor. İva Sanat, sanatçılar ve koleksiyonerler için yenilikçi çözümler sunarak, Türkiye’nin kültürel zenginliklerini bir araya getiriyor. İva Sanat, yalnızca eserleri sergilemekle kalmıyor, aynı zamanda sanatçıların yaratım süreçlerini destekliyor.

Platform, sanatseverlerin eserlere çevrimiçi şekilde erişmesini sağlarken, farklı sanatçıları bir araya getirerek ortak bir alan yaratıyor. Böylece, sadece sanatı ulaşılabilir kılmakla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda dijital dünyanın hızlı erişim avantajlarına da ulaşma imkanı sunuyor.

“Sanatı Geleceğe Taşıyan Bir Köprü”

Multidisipliner bir sanatçı olan Naz Işıksoy, İva Sanat için „Gelişen teknoloji çağında, kültürel zenginlikleri profesyonel platformlarla desteklemek, geleceğe uyum sağlamak adına büyük önem taşıyor. İva Sanat’ın misyonunda bir yaklaşımla çağa aya uydurmak ve sanatçıların sesini kollektif kitlelere bir tık ile kavuşturmak ise Türkiye’nin coğrafi açıdan sanatla inovatifleşmesine olanak sağlamış oluyor.” ifadelerini kullandı.

Geleneksel sedef kakma sanatının temsilcisi Şevket Hakan Üç, dijitalleşmenin getirdiği sanat üretim süreçlerinin, sanata bakış açısını nasıl değiştirdiğini açıkladı. “ Digital çağın iletişim, bilinirlik ve sanatçının tasarım aşamasında kendini beslemesi adına fayda sağladığını düşünüyorum. Bunun yanı sıra sanat, ruhun görünür hale gelmesidir. Dijital olarak bunun kitlelere geçişi çok da kolay değil. Bu sebeple dijital platformların, sanatçıların eserindeki ruh ve manayı yansıtmasını sağlayacak geleneksel, fiziksel olanaklar da sunması son derece önemli.”

Ahşap oyma sanatçısı Aytekin Batmaz ise dijitalleşmenin sanatçılara sunduğu daha geniş kitlelere erişilebilirlik hakkında “Dijitalleşmenin hayatın her alanına girdiği ve kabul gördüğü günümüzde sanatın dijitalleşmesi ve dijital platformlarda yer alması beni son derece mutlu ediyor. Dijital dünyada elde edilen hız ve erişilebilirlik, sanatın ulaşılabilir kılınması ve anlık olarak paylaşılır olabilmesi adına çok önemli. Sanatın farklı disiplinlerinde var olan sanatçılar, eserlerini rahatlıkla sergileme ve satışa sunma imkânına sahip oluyorlar. Bu da sanatıyla var olma iddiasında olan kişiler için çok önemli ve sürdürülebilir bir fırsat.’ sözlerine yer verdi.

What do you think?

2.9k Points
Upvote Downvote

Deutsche Bahn bringt WLAN an weitere 820 Stationen

Cansel Oruç’un kaleme aldığı, ‚Başarmaktan Korkma‘ kitabı okuyucuyla buluştu