Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlar, çevre dostu üretim süreçleri ve sosyal sorumluluk projeleri ile sürdürülebilir bir gelecek inşa etme misyonunu kararlılıkla sürdüren Eren Perakende ve Tekstil, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı.
2021 yılında 150 milyon dolar yatırımla ikinci iplik fabrikasını Bitlis’te hayata geçiren Eren Perakende ve Tekstil, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük sanayi tesislerinden birini faaliyete aldı. Türkiye’nin en büyük ayakkabı üretim tesisini kurma hedefi için de harekete geçen Eren Perakende ve Tekstil, Tekirdağ Misinli’de 80 bin m2’lik kapalı alanda üretim yapacak tesis için şimdiden 60 milyon dolarlık yatırım yaptı. Şirket ayrıca, sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda üretim tesislerinde yaklaşık 29 milyon dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı yaparak 2030 yılında kullandığı elektriğin tamamını yeşil kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor.
Bitlis’te kadın istihdam oranı yüzde 65
Bitlis Ham İplik Fabrikası’nda kadın istihdam oranı yüzde 65 olan Eren Perakende ve Tekstil, yenilikçi istihdam parolasıyla her yıl genç istihdamını desteklemek için öğrenme ve kariyer programları geliştiriyor.
Her yıl Ar-Ge Merkezi’ne olan yatırımlarını artıran şirket, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 50 artışla 13.5 milyon TL yatırım gerçekleştirdi. 2021 yılından bu yana Ar-Ge Merkezi ile uluslararası arenada çeşitli ödüller kazanan Eren Perakende ve Tekstil, tedarik zincirinde yüzde 92’lik yerelleşme sağlayarak ülke ekonomisinin gelişimine de katkı sağlıyor.
2026’da 40 MW yenilenebilir enerji kapasitesi
Eren Perakende ve Tekstil, Paris Anlaşması ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda emisyon azaltım hedeflerini belirleyerek; enerji yönetimi, su kullanımı, atık yönetimi ve kimyasal yönetimi gibi konularda önemli stratejiler geliştirdi. 2023 yılı itibarıyla 30.000 güneş paneliyle yeşil enerji üretim çalışmalarına başlayan Eren Perakende ve Tekstil, planlanan yenilenebilir enerji yatırımlarının tamamlanmasıyla 2026 yılında yaklaşık 40 MW kurulu güç kapasitesine ulaşarak tüm üretim lokasyonlarında toplam elektrik ihtiyacının yüzde 50’sini temiz enerjiden karşılayacak. Şirket ayrıca, yeşil enerji yatırımlarıyla 2030 yılında elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan temin etmeyi hedefliyor.
Atık azaltma ve geri dönüşüm konusunda tedarikçileriyle iş birliği yaparak atık üretimini azaltmak amacıyla çözümler geliştiren Eren Perakende ve Tekstil, aynı zamanda çalışanları için bu konudaki farkındalıklarını yükseltebilecek eğitimler düzenliyor ve çalışanlarının yaratıcı fikirlerini uygulamaya geçiriyor. Şirket “Sıfır İmha” stratejisiyle, 2023 yılında oluşan tekstil atıklarını, tekstilden tekstile, düşük değerli geri dönüşüm, kapalı devre (closed loop) geri dönüşüm ve yeniden üretim yöntemleriyle kullanıma geri kazandırdı.
Sürdürülebilirliği dokundukları her alanda odak noktaları haline getirdiklerini vurgulayan Eren Perakende ve Tekstil CEO’su Osman Şentürk; “Gerek iş yapış biçimimiz gerek sosyal algımızla sürdürülebilirliği Eren Perakende ve Tekstil bünyesindeki her birey için bir farkındalık noktası haline getirmekten mutluluk duyuyoruz. Yenilikçi ve yüksek katma değerli ürünler üreterek, küresel sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Eren Perakende ve Tekstil; çevresel sorumluluk, yenilikçi üretim süreçleri ve topluma katkı sağlayan projelerle, sürdürülebilirliği iş stratejisinin merkezine yerleştirerek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için üretim süreçlerini sürekli iyileştiriyor.