in ,

SAĞLIK PROFESYONELLERİNE YOL GÖSTEREN KİTAP “TRAVMAYA DUYARLI MİNDFULNESS”

Kitap

Travmaya Duyarlı Mindfulness

Özgün ve kaliteli eserleriyle yüz yıla meydan okuyan İnkılâp Kitabevi çatısı altında kurulan ve kişisel gelişimden kurguya pek çok kategoride eser veren Üçüncü Göz, psikoloji dünyasının bilge kalemi David A. Treleaven’ı Zümra Atalay’ın özgün çevirisi ve önsözü ile okurla buluşturuyor.

Büyük ölçüde travma üzerine çalışan ve mindfulness konusunda bilgili psikolog, terapist ve sağlık profesyonellerine yol göstermek için yazılan Travmaya Duyarlı Mindfulness, mindfulness’ın ve meditasyonun ruh sağlığı için faydalarının yanı sıra, bu uygulamaların toplumsal travma yaşamış kişilerin semptomlarını nasıl ve neden tetikleyebileceği ve bu durumlarda ne yapılması gerektiğini anlatıyor.

Mindfulness ve meditasyon kişinin çoğunlukla kendi zihniyle baş başa kalmasını temel aldığından ciddi travma geçmişi olan kimseler için bu uygulamaların klasik anlamda işe yaramayabileceği, aksine zararlı olabileceği, bu yüzden meditasyon ve mindfulness’tan önce travmaya odaklanılan bir yol izlenmesi gerektiği anlatılıyor ve bu yollar hakkında profesyoneller ve konuya ilgi duyan kişiler detaylı olarak, genellikle çeşitli metotlar ve gerçek hayattan örnekler ile bilgilendiriliyor.

Mindfulness’ın Güçlü Faydaları

Psikoterapist ve eğitimci David Treleaven, on yıllık bir araştırmaya ve klinik deneyimlerine dayanarak, travma farkındalığı olmadan uygulanan mindfulness meditasyonunun travmatik stres semptomlarını şiddetlendirebileceğini tespit ediyor. Yaşadıkları yoğun travmalardan kurtulan kişiler, önü alınamaz şekilde aynı olayları zihinlerinde canlandırarak dahi yeniden travmatizasyon deneyimleyebiliyorlar. Bu durum mindfulness eğitmenleri, travma uzmanları ve dünyanın her yerindeki travmadan kurtulanlar için çok önemli bir soruyu gündeme getiriyor. Mindfulness’ın güçlü faydalarından yararlanırken, travmalardan kurtulanlar için potansiyel tehlikeleri nasıl en aza indirilebileceği konusunda okuyucularını bilgilendiriyor. Zümra Atalay’ın özenli çevirisiyle dilimize kazandırılan Travmaya Duyarlı Mindfulness bu kritik soruya yanıtlar sunarken, mindfulness meditasyonunun doğrularına ve yanlışlarına, nasıl uygulanması gerektiğine özveriyle değiniyor; geniş kapsamlı vaka örnekleri aracılığıyla da farkındalığın travmanın iyileşmesine nasıl yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bunun sonucunda, mindfulness’ı güvenli ve dönüştürücü bir şekilde uygulamak isteyenlere güç veren çığır açıcı ve pratik bir yaklaşım elde edilmiş oluyor.

What do you think?

2.9k Points
Upvote Downvote

America Unlimited baut Programm in Nordamerika und der Karibik weiter aus

Dünyada kapalı gişe sahnelenen „Küçük Prens“ Haliç Kongre Merkezi’nde