in ,

Paramita Yayınları’nın İlk Kitabı Olan „Gestalt ile Yönetimde Akışkanlık” Okuruyla Buluştu

Kitap

Paramita Yayınları'nın bu ilk kitabı alanında dünyaca tanınan Gestalt terapisti Prof. Hanna Nita Scherler'a yönetim danışmanı Ateş Ataseven'in soruları ve söyleyişiyle oluştu.

7 Temel Konuya ‘Gestalt’ Bakışı

Paramita Yayınları’nın ilk kitabı olan „Gestalt ile Yönetimde Akışkanlık” okuruyla buluştu. Çevrimiçi satış platformlarından ulaşmak mümkün olan kitapta, değerler, motivasyon ve ilham, geri bildirim, ikna ve etkileme, çeviklik, farklı kuşaklar ve yüksek performanslı takımlar ayrı ayrı bölümler halinde ele alınıyor.

Gestalt terapisti Prof. Hanna Nita Scherler ve eğitim danışmanı Ateş Ataseven’in kaleme aldığı „Gestalt ile Yönetimde Akışkanlık – 7 Temel Konu“ kitabının ikinci baskısı Paramita Yayınları’ndan çıktı.

İş dünyasında liderlik, yönetim ve dönüşüm süreçlerine rehberlik eden önemli bir kaynak olarak öne çıkan kitap, bugün özellikle de yönetim ve İK alanında en güncel 7 temel konuyu Gestalt bakış açışı ile değerlendiriyor.

Kitap, Gestalt felsefesinin sunduğu güçlü araçlardan faydalanarak temel yönetim sorunlarına, yaratıcı ve kalıcı çözüm önerileri getiriyor. Yazarları, Gestalt ile Yönetimde Akışkanlık kitabın hedefini ‘okurun konuya dair kendi reçetesini geliştirmesine yardımcı olmak’ olarak ifade ediyorlar.

———————————–

Gestalt ile Yönetimde Akışkanlık Kitabından;

  • Karşındakinde ne görmek istiyorsan, önce sen bunu ona sun.

  • Motivasyon hayata heyecanla bakmaktır.

  • Çeviklik hız değildir, karşındakini idrak ve anlama meselesidir.

  • Acelecilik ve bir şeyler kaçırma duygusunun temelinde belirsizliğe, bilinmeyene duyulan korku vardır. Bu da yeniliğin önündeki en büyük engel.
  • Empati, kendini ötekinin yerine koymak değil ötekini anlamaya çalışmaktır.
  • Empati için yavaşlamak gerekir.
  • İş hayatında performans, daha çok durabilmekle de ölçülebilir olmalı. Daha çok ne yapacağını bilmeme halinde kalabilmekle de ölçülebilir olmalı.
  • Her zorlanma bir öz yolculuğa davettir.

———————————–

Kitap, iş dünyasındaki liderlerin ve yöneticilerin, bireysel gelişimlerini destekleyerek ekiplerini ve organizasyonlarını dönüştürmelerine rehberlik ediyor. Kitapta, teorik bilgi kadar pratik uygulamalar da yer alıyor ve liderlerin gerçek iş hayatı senaryolarında Gestalt yaklaşımını nasıl kullanabileceklerini gösteriyor.

Paramita Yayınları Hakkında;

Paramita Yayınları, iş dünyasına yönelik nitelikli ve özgün içerikler sunarak, bireylerin ve organizasyonların „karşı kıyılarına“ ulaşmalarına destek olmayı misyon edinmiştir.

Paramita Yayınları, adını aldığı „Paramita“ kavramı ile insanları „karşı kıyıya“ ulaştıran bir gemiye benzeten kadim öğretiden ilham alıyor. Bu öğreti; cömertliği su, ahlakı geminin omurgası, sabrı güverte, özveriyi geminin direği, konsantrasyonu yelken ve bilgeliği dümen olarak kabul eder. Bu altı „Paramita“yı kendine rehber edinerek, bireylerin ve organizasyonların „karşı kıyılarına,“ yani daha üst versiyonlarına ulaşmalarına yardımcı olmayı hedefler. Paramita Yayınları, Paramita Partners isimli koçluk, fasilitasyon ve gelişim programları düzenleyen şirketin bünyesindedir.

Yazarlar Hakkında:

Hanna Nita Scherler, klinik psikolog ve Gestalt uygulayıcısı olarak, kurumlar, bireyler, çiftler ve meslektaşlarına yönelik danışmanlık, eğitim ve süpervizyon hizmetleri sunmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi’nden İş İdaresi ve Psikoloji alanlarında lisans ve yüksek lisans derecelerine sahip olan Scherler, ABD’de Fielding Graduate Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji doktorası yapmıştır. 1989’dan beri Gestalt metodolojisini hem akademik alanda hem de pratikte bir yaşam biçimi olarak öğretmektedir. Scherler, uluslararası alanda Gestalt terapisi eğitimlerinde yer almakta ve organizasyonel süreç müdahalesi konusunda uzmandır.

Ateş Ataseven, Türkiye’de yönetim ve liderlik konularında uzmanlaşmış bir koç ve eğitimci olup, yıllarca iş dünyasında farklı sektörlerde üst düzey yönetim deneyimine sahiptir. Ataseven, organizasyonların gelişim süreçlerine rehberlik eden eğitim ve danışmanlık programlarıyla tanınır ve Gestalt psikolojisinin yönetim ve liderlikte uygulanabilirliği üzerine birçok eğitim ve çalışma yürütmüştür.

What do you think?

1k Points
Upvote Downvote

LVM weiterhin mit A+ im Assekurata-Nachhaltigkeitsrating

Ein erstklassiges Biosphärenreservat 4000 Meter über dem Atlantik