in ,

BB-GLORIA CUP 2024 BASKETBOL TURNUVASI İLE ANTALYA’DA BASKETBOL ŞÖLENİ DEVAM EDİYOR!

Basketbol

Gloria Sports Arena, Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın önde gelen en kapsamlı spor merkezlerindendir.

Avrupa ve Türkiye’nin en geniş kapsamlı sporcu kamp ve performans merkezi Gloria Sports Arena, her sene heyecanla beklenen basketbol sezon öncesi hazırlık dönemindeki organizasyonlarına 11-15 Eylül 2024 tarihleri arasında Gloria Cup 2024 Basketbol ile devam ediyor. Euroleague temsilcilerimizden Anadolu Efes ve FIBA Europe Cup temsilcimiz Tofaş’ın Euroleague temsilcileri Almanya’dan Alba Berlin ve Litvanya’dan Zalgiris Kaunas takımları ile yapacağı zorlu karşılaşmalar her sene olduğu gibi bu sene de basketbol tutkunlarına büyük heyecan yaşatacak.

Basketbol tutkunlarının her yıl sabırsızlıkla beklediği Gloria Cup 2024 Basketbol Turnuvası, Gloria Hotels & Resorts bünyesinde yer alan Avrupa’nın ve Türkiye’nin en geniş kapsamlı sporcu kamp ve performans merkezi Gloria Sports Arena’da başlıyor. Smart Casual Event’in organizatörlüğünde Gloria Sports Arena’da bu yıl 11-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Gloria Cup 2024 Basketbol Turnuvası’nda Türkiye’den Anadolu Efes ve Tofaş ile Almanya’dan Alba Berlin ve Litvanya’dan Zalgiris Kaunas basketbol takımları karşılaşacak. 

Antalya-Serik-Belek’te yer alan Gloria Sports Arena Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek Gloria Cup 2024 Basketbol karşılaşmalarını yakından izlemek için biletix.com’dan biletinizi hemen alabilir veya Tivibu kanalından canlı olarak tüm müsabakaları takip edebilirsiniz. 

Turnuvaya katılacak takımlardan Euroleague takımlarından Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas, 2023-24 sezonunda kendi liglerinde beş yıl aradan sonra finalde kaybetmelerinin ardından yeni oyuncu kadrosuyla sezona hazırlanıyor. 

Euroleague Almanya temsilcilerinden Alba Berlin, yerel lig ve kupa finallerinde ezeli rakibine yenilmesi ve EuroLeague’de ise sezonun başarılı geçmemesi sonucunda bu sezona takımda ana değişiklikler yaparak yeni sezona başlıyor. 

Özellikle yabancı oyuncularında önemli değişikliklere giderek, önemli yeni transferler yapan Anadolu Efes, yine ve yeniden büyük hedefler doğrultusunda hazırlıklarına devam ediyor. 

Tofaş ise bu sezon ilk kez katılacakları Fiba EuropeCup’da final oynamayı amaçlıyor.

2014 yılında İstanbul’da Basketbol ile başlayan Gloria Cup organizasyonları zamanla büyüyerek, Gloria Cup adı altında Voleybol Turnuvası, Atletizm Kupası, Basketbol Turnuvası, Kano Şampiyonası olarak devam etmektedir. 2025 yılında 10. senesini kutlayacak olan Gloria Cup organizasyonlarında tüm branşlardaki büyük planlamaların önümüzdeki aylarda açıklanması planlanıyor.

Toplamda 6.800 m2 kapalı salon alanına sahip olan Gloria Sports Arena, basketbol kampları için sunduğu güçlü altyapı ile Türkiye’den ve dünyadan pek çok önemli takıma ve sporcuya ev sahipliği yapıyor. Gloria Sports Arena; uluslararası federasyon ve derneklerce onaylanmış ekipmanlarla donatılmış, basketbol kampı yapacak takımlar için tasarlanan basketbol sahasıyla spor deneyimine yeni bir soluk katıyor. Basketbol sahalarında yer alan Connors/USA’den 4 Neoshock parke zemin, FIBA onaylı tavandan asma sistem basketbol potaları ve yine FIBA onaylı portatif basketbol potaları merkez kortu ile antrenmanlarda en yüksek performansı sunuyor. Takımların sezona en iyi şekilde hazırlanmak için girdiği kamplarda, antrenman dönemlerinde ve aktivitelerde en iyi performansı almaları için sporculara egzersiz öncesi ve sonrası ekstra rahat alan sağlamak amacıyla Gloria Sports Arena’da 2000 m2lik kardiyo ve vücut geliştirme alanı bulunmaktadır. Ayrıca kapalı ve açık alanlarda olmak üzere daha pek çok egzersiz yapma olanağı sunan Gloria Sports Arena’da 1,7 km açık ve doğal koşu pisti ve 1,5 ile 2,5 dereceye kadar eğimli koşu pistlerinin yanı sıra basketbol oyuncuları için çeşitli yüksekliklerdeki merdivenlerden tırmanma imkânı da bulunuyor. 


 Gloria Cup 2024 Basketbol Turnuvası Maç Takvimi
;

11 Eylül 2024 Çarşamba                   

19:00    Zalgiris Kaunas- Tofaş

12 Eylül 2024 Perşembe                   

19:00    Anadolu Efes- Alba Berlin

13 Eylül 2024 Cuma                            

16:30    Tofaş- Anadolu Efes

19:00    Alba Berlin- Zalgiris Kaunas

15 Eylül 2024 Pazar                             

15:00    Tofaş- Alba Berlin

17:30    Anadolu Efes- Zalgiris Kaunas

What do you think?

5.1k Points
Upvote Downvote

Filipinos aus Hamburg feierten Altona mit ihrem Festival

Art Salon Zürich geht in die dritte Runde